ΠΑΕ Καλαμάτα: Ο Χοσέ Κάνιας υπέγραψε συμβόλαιο για 2 χρόνια

ΠΑΕ Καλαμάτα: Ο Χοσέ Κάνιας υπέγραψε συμβόλαιο για 2 χρόνια

Ο Χοσέ Κάνιας υπέγραψε το συμβόλαιο του με την Μαύρη Θύελλα το οποίο θα είναι για δύο χρόνια. Όπως και ο Αρίμπας, ο οποίος είχε ολοκληρώσει λίγες μέρες πριν την μετεγγραφή του στην Καλαμάτα, ο Κάνιας παρακολούθησε τον κυριακάτικο φιλικό αγώνα κόντρα στον ΠΑΟ Β και από χθες μπήκε στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο Ισπανός χάφ είναι 36 ετών και έχει συνδυάσει το όνομά του στην Ελλάδα με τον ΠΑΟΚ και την κατάκτηση του νταμπλ και τριών κυπέλλων. Προηγούμενος σταθμός του ήταν ο  Ιωνικός, ενώ στο εξωτερικό έχει φορέσει την φανέλα των Μπέτις, Εσπανιόλ, Σουόνσι και Ερυθρού Αστέρα.


Ελπιδοφόρα εμφάνιση και νίκη 2-1 στο φιλικό με Παναθηναϊκό Β’
Ελπιδοφόρα ήταν η εμφάνιση της Καλαμάτας στο προχθεσινό φιλικό με τον Παναθηναϊκό Β’, ενώ η νίκη με 2-1 μπορεί να μην έχει ιδιαίτερη σημασία, ωστόσο συμβάλλει στην ενίσχυση του θετικού κλίματος και της ψυχολογίας. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε στο Στάδιο της Παραλίας και την παρακολούθησαν περίπου 200 φίλαθλοι, οι οποίοι τρέφουν δικαιολογημένα προσδοκίες για τη συνέχεια. Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει αρκετές από τις νέες μετεγγραφές της ομάδας, με τον προπονητή, Περικλή Αμανατίδη, να χρησιμοποιεί σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεσή του (οι «νεοφερμένοι» που έπαιξαν ήταν οι Ραπόζο, Βαλλεριάνος, Γιαννίκογλου, Μπαράλες, Γρίβας, Κατάλντι, Ακόστα). 

Αγωνιστικά, οι «πράσινοι» άνοιξαν πρώτοι το σκορ στο 8ο λεπτό με τον Κρυπαράκο, ενώ είχαν και δοκάρι στο 19’ με τον ίδιο παίκτη. Το μεσσηνιακό συγκρότημα πίεσε για την ισοφάριση και κατάφερε να την πετύχει στο 41’ μετά από μια ωραία φάση-δημιούργημα του Τάτου, ο οποίος βρήκε με κάθετη ψηλοκρεμαστή πάσα μέσα στην περιοχή τον Βαλεριάνο, κι εκείνος με διπλή προβολή (απέκρουσε αρχικά ο αντίπαλος τερματοφύλακας) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο β’ ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 76’ ο Μοζέρ με κεφαλιά (έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπενίτεζ από αριστερά σχεδόν πάνω στη γραμμή του άουτ) χάρισε αυτή την άτυπη νίκη στην ομάδα της Καλαμάτας. Σε αυτό το διάστημα η τοπική μας ομάδα απέκτησε μεγαλύτερη επιθετική ώθηση ως αποτέλεσμα μιας σειράς αλλαγών που έκανε ο προπονητής, Περικλής Αμανατίδης, συνδυαστικά με την αποδυνάμωση του Παναθηναϊκού από την είσοδο νεαρότερων παικτών.

Οι «μελανόλευκοι» έδειξαν κάποια θετικά στοιχεία, αλλά έχουν ακόμη πολύ δρόμο για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο, κάτι που δικαιολογείται απολύτως από το πρώιμο ακόμη στάδιο της προετοιμασίας. Ήταν άλλωστε μόλις το δεύτερο φιλικό μετά το 0-0 με τον Διαγόρα Ρόδου στην Πτολεμαΐδα. Ανασταλτικός παράγοντας στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών στο προχθεσινό παιχνίδι αποτέλεσε η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, την οποία επεσήμανε και ο προπονητής κ. Αμανατίδης -κάτι που όπως είπε περιμένει να βελτιωθεί σε ένα μήνα περίπου μέσα από προγραμματισμένες εργασίες.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Περικλής Αμανατίδης): Μέντες (62’ Γιαννίκογλου), Ραπόζο (62’ Μοζέρ), Βαλεριάνος (62’ Κωνσταντινόπουλος), Κωστούλας (77’ Δρούγας), Παπατόλιος, Κατάλντι (62’ Τριανταφυλλάκης), Άλβες (62’ Καραγκούνης), Γρίβας (62’ Μπαράλες), Ακόστα (46’ Αρναρέλλης), Τάτος (46’ Μπενίτεζ), Ρόβας (46’ Πασάς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β’ (Σωτήρης Αντωνίου): Λίλο (71’ Καρακασίδης), Φικάι, Προδρομίτης, Λάμψιας (84’ Βολάκης), Μαρτίνης, Καραμπάς (71’ Συμεωνίδης), Κρυπαράκος (80’ Καλοσκάμης), Αθανασακόπουλος (71’ Χατζηιωάννου) , Σαρδέλης (60’ Βουτσάς), Κυριόπουλος (71’ Μαντσίνι), Λιούμης (66’ Νταμπίζας).

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια και σίγουρος για τη δικαίωση ο Αμανατίδης
Σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Β’ ο προπονητής της Καλαμάτας, Περικλής Αμανατίδης εμφανίστηκε απολύτως ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, τονίζοντας ότι αυτό και όχι τα αποτελέσματα είναι που έχει σημασία σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας. «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρό μας. Γιώργο Πρασσά, που έκανε αυτά που είπαμε και κάτι παραπάνω. Για μένα είναι οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο αυτοί που προπονώ τώρα», ανέφερε ακόμα ο ίδιος, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα του ρόστερ ο κ. Αμανατίδης.

Ο έμπειρος τεχνικός μεταξύ άλλων δήλωσε τα παρακάτω: «Είναι ένα παιχνίδι προετοιμασίας και άσχετα από το αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή είναι εποχή που πρέπει να κρατήσουμε την προσπάθεια των παικτών. Και στα δύο φιλικά η προσπάθεια των παικτών είναι μέγιστη. Αυτό εμάς μας ικανοποιεί, μην ξεχνάμε ότι είναι μια καινούργια ομάδα. Έχουν έρθει περίπου 11 νέα παιδιά και θα μπολιαστούν με 14-15 παιδιά που έμειναν από πέρυσι. Αυτό θέλει χρόνο και μεγαλύτερη προσπάθεια. Εμείς είμαστε σε αυτό το δρόμο και όταν η ομάδα θα είναι έτοιμη, θα το δείτε μόνοι σας. Συνεχίζουμε τη δουλειά, κατεβάζουμε τα κεφάλια για να δουλέψουμε, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Είμαστε ευχαριστημένοι.

Σήμερα είχαμε έναν μεγάλο αντίπαλο, και λυπάμαι που το λέω αυτό, κι αυτό ήταν το γήπεδο της Καλαμάτας. Νομίζω όμως ότι αυτή η εικόνα μέσα σε ένα μήνα θα αλλάξει. Αν αλλάξει οι παίκτες μας θα έχουν ένα “boost” παραπάνω.

Είμαστε στη μέση της προετοιμασίας. Θα κάνουμε άλλα δύο φιλικά αυτή τη βδομάδα. Θα δούμε πάλι όλα τα παιδιά. Προσπαθούμε να μοιράσουμε το χρόνο, έτσι ώστε να μην αισθάνεται κανένα παιδί ότι έχει λίγο χρόνο για να δείξει. Πρώτα θα κάνουμε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης και πίστης στα παιδιά για να δράσουν κι αυτοί πιο ελεύθεροι και τότε έχουν πάρα πολλά θετικά να βγάλουν και να πάνε την ομάδα στο στόχο που έχουμε βάλει. Έχουμε όλοι ένα focus γι’ αυτό και νομίζω ότι εύκολα ή δύσκολα θα το κάνουμε. Να σταματήσουμε τα λόγια τα πολλά και να δώσουν τη θέση τους στην πολλή δουλειά και μετά το αποτέλεσμα θα έρθει μόνο του. Θέλει εμπιστοσύνη απ’ όλους και το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει» τόνισε ο Περικλής Αμανατίδης.

Αύριο με Πάμισο, Σάββατο με Άρη
Η Καλαμάτα θα συνεχίσει τα φιλικά της παιχνίδια αυτή την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. στο γήπεδο της Μεσσήνης κόντρα στον Πάμισο. Το Σάββατο θα ακολουθήσει το …κρας τεστ με αντίπαλο τον Άρη, με αφορμή την διακοπή του πρωταθλήματος της Super League 1 λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής μας ομάδας. Το ματς με τους «κιτρινόμαυρους» θα φιλοξενηθεί στο Στάδιο της Παραλίας και θα είναι βραδινό, αλλά δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η ακριβής ώρα.
Χ.Ε.