ΠΑΕ Καλαμάτα: Τραγελαφικές ανακοινώσεις για τις περιφερειακές εκλογές

ΠΑΕ Καλαμάτα: Τραγελαφικές ανακοινώσεις  για τις περιφερειακές εκλογές

Η εμπλοκή ενός επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο του αθλητισμού με τις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου μόνο ως παρωδία μπορεί να εκλειφθεί. Αλλά συνέβη κι αυτό.

Ο λόγος για την ΠΑΕ Καλαμάτα και τον πρόεδρό της, Γιώργο Πρασσά, και τις σχετικές ανακοινώσεις που εξέδωσαν προχθές το βράδυ, αλλά και χθες το πρωί, σχετικά με τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.

Ειδικότερα, την πρώτη ημέρα η ΠΑΕ Καλαμάτα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό ότι η εταιρεία στηρίζει την υποψηφιότητα συγκεκριμένου προσώπου. Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο η ΠΑΕ κάλεσε ευθέως τους φιλάθλους της ομάδας να πράξουν το ίδιο!

H ανακοίνωση της Δευτέρας
H ανακοίνωση της Δευτέρας είχε ως εξής: “Η ΠΑΕ Καλαμάτα δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και σε θέματα που αφορούν στην πρόοδο και την ανάπτυξη της Μεσσηνίας. Γι’ αυτό και στις περιφερειακές εκλογές στηρίζει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού.

Καλεί δε τους φιλάθλους της Μαύρης Θύελλας να στηρίξουν έμπρακτα την υποψηφιότητα του κ. Πτωχού και του εύχεται καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές”.

Δε χρειάζεται κάποιος να είναι “άριστος” για να καταλάβει ότι η ανακοίνωση και μόνο περισσότερο κακό προκάλεσε στον υποψήφιο παρά οτιδήποτε άλλο.

Βέβαια, εκτός από το επικοινωνιακό “φάουλ”, η ανακοίνωση προκάλεσε και σφοδρές αντιδράσεις στην Καλαμάτα, για αυτό και την επόμενη ημέρα προσπάθησαν να “μαζέψουν τα ασυμμάζευτα”.

Η ανακοίνωση της Τρίτης
Έτσι, χθες, η ΠΑΕ Καλαμάτα υποστήριξε: “Η ΠΑΕ Καλαμάτα και ο πρόεδρος της Γιώργος Πρασσάς ούτε αναγκάζουν ούτε επιβάλλουν τι θα ψηφίσουν οι φίλαθλοι της ομάδας μας. Ο πρόεδρος μας, ο οποίος μένει στις ΗΠΑ, ως ομογενής έχει ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη για την πατρίδα του και πάντα θα είναι δίπλα στους Μεσσήνιους πολιτικούς που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο μας. Στήριξη σε Μεσσήνιους που ασχολούνται με τα κοινά της πατρίδας μας σημαίνει πολλαπλά οφέλη για όλους!”.

Άραγε οι κ.κ. Μάκαρης, Κουτσούλης, Κουτουμάνος δεν ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία του… ευαίσθητου προέδρου; Εδώ μπορεί να ισχύει και η σοφή ρήση: “καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς”…

Επίσημες αντιδράσεις
Για όλα τα παραπάνω οι πρώτες επίσημες αντιδράσεις ήρθαν από την πλευρά του υποψήφιου δημάρχου Καλαμάτας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, Δημήτρη Οικονομάκου και του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, ποδοσφαιριστή Γιάννη Σεντεμέντε.

Όπως σχολίασαν, μεταξύ άλλων, σε κοινή τους ανακοίνωση, “το δίλημμα των περιφερειακών εκλογών για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Μεσσηνίας δεν είναι το ποιος από τους εκλεκτούς των επιχειρηματικών ομίλων θα είναι στη διακυβέρνηση της Περιφέρειας. Το θέμα είναι να δυναμώσει η διεκδίκηση για ανάσες ανακούφισης του λαού και για όλα όσα έχουμε σήμερα ανάγκη”.
Α.Π.