Περιοδείες Τζαμουράνη σε χωριά του Δήμου Καλαμάτας και συζητήσεις με τους κατοίκους

Περιοδείες Τζαμουράνη σε χωριά του Δήμου  Καλαμάτας και συζητήσεις με τους κατοίκους

Την Ασπροπουλιά (6.30 μ.μ.), το Αριοχώρι (7.15 μ.μ.) και τη Μικρομάνη (8.15 μ.μ.) θα επισκεφτεί σήμερα Τετάρτη ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Βασίλης Τζαμουράνης, συνεχίζοντας τις συναντήσεις του στις Κοινότητες του Δήμου.

Τη Δευτέρα ο κ. Τζαμουράνης μαζί με υποψήφιους της παράταξης ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ, παρά την έντονη βροχόπτωση, ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους σε Αλώνια, Άμμο και Άρι.

Η παραβατικότητα, η ανάγκη βελτίωσης της συγκοινωνίας, αλλά και τα προβλήματα της άρδευσης και της εξυπηρέτησης των καλλιεργειών απασχολούν τους ντόπιους στα Αλώνια. Στον Άμμο οι κάτοικοι εστίασαν και στις αναξιοποίητες δυνατότητες του παρακείμενου ποταμού Παμίσου. Στον Άρι η συζήτηση στράφηκε στα χρονίζοντα προβλήματα του χωριού, όπως: Η αποπεράτωση της προσθήκης στο Δημοτικό Σχολείο, όπου θα στεγαστεί το Νηπιαγωγείο και αίθουσες Εργαστηρίων του δημοτικού, που σήμερα λειτουργούν σε λυόμενα. Η διαπλάτυνση της εισόδου στο χωριό από την πλευρά του αεροδρομίου. Επίσης, οι προβολείς της περίφραξης του αεροδρομίου που «τυφλώνουν» εντελώς όσους οδηγούς αυτοκινήτων κινούνται εκεί. Η έντονη παραβατικότητα. Η ανάγκη ανακατασκευής της παλιάς μεταλλικής γέφυρας δίπλα στο φράγμα, που είναι επισφαλής για μεγάλα φορτία. Ο φωτισμός του γηπέδου ποδοσφαίρου που δεν έχει εγκατασταθεί. Ζητήματα καθημερινότητας. Οι κάτοικοι του Άρι ζήτησαν την κατασκευή του έργου αποχέτευσης ακαθάρτων, καθώς και την επισκευή του διωρόφου της δωρεάς Τσίτουρα, ώστε μεταξύ άλλων να μεταφερθεί εκεί το Ιατρείο. Τέλος, διαμαρτυρήθηκαν για τις υψηλές αντικειμενικές αξίες στην περιοχή.

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ θεωρεί δικαιολογημένες τις συγκεκριμένες διαμαρτυρίες των κατοίκων, και λογικά τα ζητήματα που θέτουν.