Πιπίνα Κουμάντου: Ο κ. Τζαμουράνης δεν έμαθε τίποτα από τις συζητήσεις που είχε με τον πατέρα μου

Πιπίνα Κουμάντου:  Ο κ. Τζαμουράνης δεν έμαθε τίποτα από  τις συζητήσεις που είχε με τον πατέρα μου

Θλίβομαι πραγματικά που ο συνδυασμός «ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ» αντί για τη συμμετοχή στο μνημόσυνο επέλεξε την αποχή

Δε θα επιδίωκα να εμπλακώ στη συζήτηση και να ερευνήσω τους λόγους για τους οποίους  ο συνδυασμός «ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ» και ο επικεφαλής αυτού, Β. Τζαμουράνης, επέλεξαν να μην παραστούν στο πολιτικό μνημόσυνο του πατέρα μου, Παναγή Κουμάντου. Ο καθένας πράττει όπως του επιβάλλει η συνείδησή του.

Είμαι, όμως, υποχρεωμένη, δυστυχώς, να το κάνω, διότι εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία με ονοματίζει (και έτσι με στοχοποιεί προσωπικά), καθώς αναφέρει ότι η μνήμη του πατέρα μου «χρησιμοποιείται» προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους.

Το πολιτικό μνημόσυνο του πατέρα μου είχε προγραμματιστεί, από το Μάρτιο, να πραγματοποιηθεί την 6η Μαΐου, ήτοι μετά τις εθνικές εκλογές, που όλοι ανέμεναν τότε ότι θα γίνουν στις 9 Απριλίου, ώστε να μη θεωρηθεί  παρέμβαση υπέρ της εκλογής μου ως βουλευτή. Μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και τη διενέργεια των εκλογών την 21η Μαΐου, αναβλήθηκε για την 4η Σεπτεμβρίου. Δεν είναι, δηλαδή, μια «ξαφνική» διοργάνωση. Σχετικό δελτίο  Τύπου είχε σταλεί προ δεκαπενθημέρου. Το δε οργανωτικό επιτελείο του Δήμου Καλαμάτας εργάστηκε άοκνα δύο μήνες προκειμένου να επεξεργαστεί το παλαιό αρχειακό υλικό. Ελπίζαμε όλοι οι διοργανωτές τότε ότι το πολιτικό μνημόσυνο αυτό θα αποτελούσε μια αφορμή για μια ουσιαστική συζήτηση σχετικά με το μέλλον του Δήμου Καλαμάτας, θα γινόταν δηλαδή μια γιορτή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Ο πατέρας μου, τόσο ως αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας όσο και ως δήμαρχος, ανέδειξε την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων και συνθέσεων απόψεων όλων των δημοτικών συμβούλων, αλλά και το ρόλο της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου, που δεν πρέπει «μόνο να κουνάει το δάχτυλο», αλλά να συμμετέχει ενεργά στο όραμα της πόλης και να εμπλουτίζει με τις προτάσεις της τις συλλογικές αποφάσεις. Περιμέναμε, δηλαδή, ότι οι μειοψηφίες του Δήμου Καλαμάτας θα συμμετείχαν στο πολιτικό μνημόσυνο και, μάλιστα, ενεργά. Αντί για τη συμμετοχή, επέλεξαν την αποχή. 

Θλίβομαι πραγματικά που ο κ. Β. Τζαμουράνης δεν έμαθε τίποτα από την πολύχρονη συνεργασία και τις συζητήσεις που είχε με τον πατέρα μου.

Σε ό,τι με αφορά, δηλώνω απερίφραστα ότι ακριβώς ο λόγος που αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του Θ. Βασιλόπουλου είναι γιατί έκανε πράξη τη «σύνθεση» και συμπεριέλαβε στη «Δημιουργική Πρωτοβουλία» υποψήφιους συμβούλους που προέρχονταν από διαφορετικές αφετηρίες, πολιτικές και αυτοδιοικητικές.

Πιπίνα Π. Κουμάντου
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Δημιουργική Πρωτοβουλία» του Θ. Βασιλόπουλου