Πήρε τη φιλική νίκη η Καλαμάτα με τον ΠΑΟ Β’

Πήρε τη φιλική νίκη η Καλαμάτα με τον ΠΑΟ Β’

Νικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό τεστ της Καλαμάτας μπροστά στο κοινό της.

Η τοπική μας ομάδα επικράτησε σήμερα το απόγευμα με 2-1 απέναντι στον Παναθηναϊκό Β΄, παρουσία περίπου 200 φιλάθλων.

Οι δύο ομάδες προετοιμάζονται για το πρωτάθλημα της Super League 2, με τη Μαύρη Θύελλα να έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις στο νότιο όμιλο. Χωρίς να είναι καλύτεροι, οι «πράσινοι» άνοιξαν πρώτοι το σκορ στο 8ο λεπτό με τον Κρυπαράκο, ενώ είχαν και δοκάρι στο 19’ με τον ίδιο παίκτη.

Το μεσσηνιακό συγκρότημα πίεσε για την ισοφάριση και κατάφερε να την πετύχει στο 41’ μετά από μια ωραία φάση-δημιούργημα του Τάτου, ο οποίος βρήκε με κάθετη ψηλοκρεμαστή πάσα μέσα στην περιοχή τον Βαλεριάνο, κι εκείνος με διπλή προβολή (απέκρουσε αρχικά ο αντίπαλος τερματοφύλακας) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο β’ ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 76’ ο Μοζέρ με κεφαλιά (έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπενίτεζ από αριστερά σχεδόν πάνω στη γραμμή του άουτ) χάρισε αυτή την άτυπη νίκη στην ομάδα της Καλαμάτας. Σε αυτό το διάστημα η τοπική μας ομάδα απέκτησε μεγαλύτερη επιθετική ώθηση ως αποτέλεσμα μιας σειράς αλλαγών που έκανε ο προπονητής, Περικλής Αμανατίδης, συνδυαστικά με την αποδυνάμωση του Παναθηναϊκού από την είσοδο νεαρότερων παικτών.

Οι «μελανόλευκοι» έδειξαν κάποια θετικά στοιχεία, αλλά έχουν ακόμη πολύ δρόμο για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο, κάτι που δικαιολογείται απολύτως από το πρώιμο ακόμη στάδιο της προετοιμασίας. Ήταν άλλωστε μόλις το δεύτερο φιλικό μετά το 0-0 με τον Διαγόρα Ρόδου στην Πτολεμαΐδα. Ανασταλτικός παράγοντας στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών στο σημερινό παιχνίδι αποτέλεσε η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, την οποία επεσήμανε και ο προπονητής μας κος Αμανατίδης -κάτι που όπως είπε περιμένει να βελτιωθεί σε ένα μήνα περίπου μέσα από προγραμματισμένες εργασίες.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Περικλής Αμανατίδης): Μέντες (62’ Γιαννίκογλου), Ραπόζο (62’ Μοζέρ), Βαλεριάνος (62’ Κωνσταντινόπουλος), Κωστούλας (77’ Δρούγας), Παπατόλιος, Κατάλντι (62’ Τριανταφυλλάκης), Άλβες (62’ Καραγκούνης), Γρίβας (62’ Μπαράλες), Ακόστα (46’ Αρναρέλλης), Τάτος (46’ Μπενίτεζ), Ρόβας (46’ Πασάς).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β’ (Σωτήρης Αντωνίου): Λίλο (71’ Καρακασίδης), Φικάι, Προδρομίτης, Λάμψιας (84’ Βολάκης), Μαρτίνης, Καραμπάς (71’ Συμεωνίδης), Κρυπαράκος (80’ Καλοσκάμης), Αθανασακόπουλος (71’ Χατζηιωάννου) , Σαρδέλης (60’ Βουτσάς), Κυριόπουλος (71’ Μαντσίνι), Λιούμης (66’ Νταμπίζας).

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια και σίγουρος για το αποτέλεσμα ο Αμανατίδης
Σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Β’ ο προπονητής της Καλαμάτας, Περικλής Αμανατίδης εμφανίστηκε απολύτως ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, τονίζοντας ότι αυτό και όχι τα αποτελέσματα είναι που έχει σημασία σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας. Στα φιλικά παιχνίδια θα πάρουν ευκαιρίες όλοι οι ποδοσφαιριστές, στους οποίους έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και περιμένει να βγάλουν πολλά θετικά. Ο ίδιος εμφανίστηκε σίγουρος ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη όταν χρειαστεί και το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις προσπάθειες. Όλα αυτά μέσα από σκληρή εντατική δουλειά και με βάση την ποιότητα και την πληρότητα του ρόστερ. Βρισκόμαστε περίπου στο μέσον της προετοιμασίας και μπροστά στο δύσκολο έργο της δημιουργίας μιας ομοιογενούς ομάδας, στην οποία έχουν έρθει πολλά νέα πρόσωπα -το «μπόλιασμα» παλιών και νέων ήταν χαρακτηριστικά η λέξη που χρησιμοποίησε ο κ. Αμανατίδης.

Τετάρτη με Πάμισο, Σάββατο με Άρη
Η Καλαμάτα θα συνεχίσει τα φιλικά της παιχνίδια την Τετάρτη και ώρα 6 μ.μ. στο γήπεδο της Μεσσήνης κόντρα στον Πάμισο. Το Σάββατο θα ακολουθήσει το …κρας τεστ με αντίπαλο τον Άρη, με αφορμή την διακοπή του πρωταθλήματος της Super League 1 λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής μας ομάδας. Το ματς με τους «κιτρινόμαυρους» θα φιλοξενηθεί στο Στάδιο της Παραλίας και θα είναι βραδινό, αλλά δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η ακριβής ώρα.