Πρεμιέρα στις 24/9 με Παναθηναϊκός Β’-Καλαμάτα

Πρεμιέρα στις 24/9 με Παναθηναϊκός Β’-Καλαμάτα

Η Καλαμάτα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League 2 τη δεύτερη ομάδα του Παναθηναϊκού, γνώριμη από το φιλικό που έγινε πρόσφατα στο Στάδιο.

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε χθες από τη διοργανώτρια σε ξενοδοχείο της Αττικής κι ενώ προηγήθηκε ο καταρτισμός των δύο ομίλων. Η διαδικασία έφερε νέους αντιπάλους σε σχέση με πέρυσι τον Γιούχτα Αρχανών Ηρακλείου και τον Τηλυκράτη Λευκάδας, οι οποίοι προβιβάστηκαν από τη Γ’ Εθνική, τον Διαγόρα Ρόδου που αιτήθηκε μεταφορά από το Βορρά όπου αγωνίστηκε πέρυσι, ενώ ο Λεβαδειακός που υποβιβάστηκε πάλι στην κατηγορία ζήτησε να πάει στον 1ο Όμιλο.

Επίσης, δεν υπάρχει ο ΟΦ Ιεράπετρας, ο οποίος δήλωσε πριν λίγες μέρες αδυναμία συμμετοχής, με αποτέλεσμα ο όμιλος να διεξαχθεί με 12 αντί για 13 ομάδες. 

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου που προηγήθηκε της κλήρωσης και του καταρτισμού των ομίλων ήταν η βιντεοσκόπηση και το ανέβασμα σε ειδική πλατφόρμα όλων των παιχνιδιών σε μια προσπάθεια αποτροπής και ελέγχου της χειραγώγησης παιχνιδιών που σκιάζουν την κατηγορία.

Η πρεμιέρα της Super League 2 περιόδου 2023-2024 έχει οριστεί για τις 24/9 και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Νότιος Όμιλος

1η αγωνιστική
Ολυμπιακός Β’-Ηλιούπολη
Athens Καλλιθέα-Παναχαϊκή
Ιωνικός-Χανιά
Παναθηναϊκός Β’-Καλαμάτα
Τηλυκράτης-Αιγάλεω
Γιούχτας-Διαγόρας

2η αγωνιστική
Athens Καλλιθέα- Ολυμπιακός Β’
Ηλιούπολη- Ιωνικός
Παναχαϊκή- Παναθηναϊκός Β’
Χανιά- Τηλυκράτης
Καλαμάτα- Γιούχτας
Διαγόρας- Αιγάλεω

3η αγωνιστική
ΟλυμπιακόςΒ’- Ιωνικός
Παναθηναϊκός Β’- Athens Καλλιθέα
Τηλυκράτης- Ηλιούπολη
Γιούχτας- Παναχαϊκή
Διαγόρας- Χανιά
Αιγάλεω- Καλαμάτα

4η αγωνιστική
Παναθηναϊκός Β’- Ολυμπιακός Β΄
Ιωνικής –Τηλυκράτης
Athens Καλλιθέα- Γιούχτας
Ηλιούπολη- Διαγόρας
Παναχαϊκή- Αιγάλεω
Καλαμάτα- Χανιά

5η αγωνιστική
Ολυμπιακός Β’- Τηλυκράτης
Γιούχτας- Παναθηναϊκός Β’
Διαγόρας- Ιωνικός
Αιγάλεω- Athens Καλλιθέα
Καλαμάτα- Ηλιούπολη
Χανιά- Παναχαϊκή

6η αγωνιστική
Γιούχτας- Ολυμπιακός Β’
Τηλυκράτης- Διαγόρας
Παναθηναϊκός Β’- Αιγάλεω
Ιωνικός- Καλαμάτα
Athens Καλλιθέα- Χανιά
Ηλιούπολη- Παναχαϊκή

7η αγωνιστική
Ολυμπιακός Β’- Διαγόρας
Αιγάλεω- Γιούχτας
Καλαμάτα- Τηλυκράτης
Χανιά- Παναθηναϊκός Β’
Παναχαϊκή- Ιωνικός
Ηλιούπολη- Athens Καλλιθέα

8η αγωνιστική
Αιγάλεω- Ολυμπιακός Β’
Διαγόρας- Καλαμάτα
Γιούχτας- Χανιά
Τηλυκράτης- Παναχαϊκή
Παναθηναϊκός Β’- Ηλιούπολη
Ιωνικός- Athens Καλλιθέα

9η αγωνιστική
Ολυμπιακός Β’- Καλαμάτα
Χανιά- Αιγάλεω
Παναχαϊκή- Διαγόρας
Ηλιούπολη- Γιούχτας
Athens Καλλιθέα- Τηλυκράτης
Ιωνικός- Παναθηναϊκός Β’

10η αγωνιστική
Ολυμπιακός Β’ -Χανιά
Καλαμάτα- Παναχαϊκή
Αιγάλεω- Ηλιούπολη
Διαγόρας- Athens Καλλιθέα
Γιούχτας- Ιωνικός
Παναθηναϊκός Β’- Τηλυκράτης

11η αγωνιστική
Παναχαϊκή- Ολυμπιακός Β’
Ηλιούπολη- Χανιά
Athens Καλλιθέα- Καλαμάτα
Ιωνικός- Αιγάλεω
Παναθηναϊκός Β’- Διαγόρας
Τηλυκράτης- Γιούχτας

-Στο β’ γύρο τα ζευγάρια είναι αντίστροφα.


Φιλική νίκη με 3-1 στην Κόρινθο
Ένα χρήσιμο φιλικό στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το πρωτάθλημα της Super League 2 πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο η Καλαμάτα. Αντιμετώπισε στην Κόρινθο την ομώνυμη τοπική ομάδα, η οποία αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική, με τον προπονητή Περικλή Αμανατίδη να έχει και πάλι την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει (σχεδόν) δύο 11άδες, εστιάζοντας τόσο σε πρόσωπα όσο και τακτικές. Έμεινε και πάλι ευχαριστημένος από την ανταπόκριση των παικτών, αλλά και από τη συγκέντρωση που επέδειξαν στο β’ ημίχρονο, κάτι που επίσης είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα και αποδείχθηκε κλειδί για τη φιλική νίκη με 1-3. Το α’ ημίχρονο έληξε 1-1, με την έλλειψη «καθαρού μυαλού» να μην επιτρέπει την αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιούργησαν οι «μελανόλευκοι». Η ομάδα θα συνεχίσει να δουλεύει για να διορθώσει τις αδυναμίες που εντόπισε ο έμπειρος τεχνικός, ενώ μέχρι την πρεμιέρα, που προγραμματίζεται για τις 24 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να γίνουν δύο ακόμη φιλικά τεστ (στις 27/9 υπάρχει και ο αγώνας για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, με αντίπαλο τον νικητή του παιχνιδιού Ιωνικός-Καλλιθέα που θα γίνει αύριο).

Για την ιστορία το σκορ άνοιξε ο Μοζέρ στο 8ο λεπτό και ο Παπουλής ισοφάρισε στο 44’ για την Κόρινθο. Στο 77’ ο Αρναρέλλης έκανε το 1-2 με κεφαλιά και στο 82’ ο Ρόβας διαμόρφωσε με σουτ του τελικό 1-3, ενώ δοκάρι είχε στο 86’ ο Αρναρέλλης.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Περικλής Αμανατίδης): Γιαννίκογλου (46’ Λαδάς), Μόζερ, Δημόπουλος (46’ Αρίμπας), Βαλλεριάνος (72’ Κωνσταντινόπουλος), Ματέους (72’ Τριανταφυλλάκης), Πασάς (64’ Ρόβας), Καραγκούνης (46’ Ραπόζο), Μπενίτεθ (7’ λ. τρ. Κατάλντι), Τάτος (46’ Μπαράλες), Ακόστα (46’ Παπατόλιος), Γρίβας (46’ Αρναρέλλης).

Κοινή συναινέσει λύση συμβολαίου με Λιποράσε
Ο Νάτσο Λιποράσε δεν συνεχίζει στην Καλαμάτα, καθώς, όπως έγινε γνωστό, λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του. «Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στην Μαύρη Θύελλα και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του» αναφέρει ακόμη η ΠΑΕ.