Ρομά ξήλωσε τα κεραμίδια εκκλησίας για να κλέψει το παγκάρι

Ρομά ξήλωσε τα κεραμίδια εκκλησίας  για να κλέψει το παγκάρι

Ομάδα Ρομά έκλεβε πινακίδες αυτοκινήτων

Τα κεραμίδια εκκλησίας ξήλωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης ένας νεαρός Ρομά, προκειμένου να μπει και να κλέψει το παγκάρι. Λίγες ώρες αργότερα, όμως, συνελήφθη στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Παράλληλα, στη Μεσσηνία εντοπίστηκε και ομάδα Ρομά που έκλεβε πινακίδες αυτοκινήτων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.186 άτομα, εκ των οποίων τα 1.004 ήταν Έλληνες και 182 αλλοδαποί, καθώς και σε 903 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 87 άτομα, από τα οποία 63 ήταν Έλληνες και 24 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 44 άτομα.

Ακόμα, βεβαιώθηκαν σε όλη την Περιφέρεια 358 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

«Μπούκαρε» στην εκκλησία
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα και συγκεκριμένα:

-Ένας 25χρονος στην Καλαμάτα για ναρκωτικά, καθώς σε έλεγχο που του έκαναν το απόγευμα της Πέμπτης οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του 22,2 γραμμάρια χασίς

-Ένας 26χρονος Ρομά για κλοπή. Τα ξημερώματα της Πέμπτης ο 26χρονος πήγε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο χωριό Πήδημα, αναρριχήθηκε στη στέγη, παραβίασε την οροφή αφαιρώντας κεραμίδια και εισήλθε. Ακολούθως αφαίρεσε από το παγκάρι της εκκλησίας 25 ευρώ. Οι κάμερες, όμως, που υπήρχαν στο ναό κατέγραψαν τη δράση του και έτσι το απόγευμα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

-Δύο άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

-Ένας 22χρονος για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο. Ο 22χρονος συνελήφθη ξημερώματα της Πέμπτης έπειτα από άσκοπους πυροβολισμούς. Σύμφωνα με την κατηγορία, με μονόκαννο κυνηγετικό όπλο πυροβόλησε εντός του αστικού χώρου της Καλαμάτας προς την κατεύθυνση πουλιού, το οποίο καθόταν σε καλώδιο της ΔΕΗ.

-Τρία άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Ένας αλλοδαπός ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Έκλεβαν πινακίδες
Επίσης, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκαν τρεις κλοπές σε οχήματα, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 23 Ιουλίου στη Μεσσήνη και σε Κοινότητες του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν αποδείχτηκε ότι δράστες ήταν δύο Ρομά μαζί με άλλα δύο άτομα, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 29χρονου και ενός 54χρονου, καθώς και αγνώστων συνεργών τους, για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Οι δράστες στις 21 Ιουλίου αφαίρεσαν την μπροστινή πινακίδα κυκλοφορίας από αυτοκίνητο στη Μεσσήνη. Στις 23 Ιουλίου, απογευματινές ώρες, πήγαν στον Άγιο Δημήτριο Δυτικής Μάνης και από αυτοκίνητο εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων αφαίρεσαν τις πινακίδες.

Ακολούθως, βραδινές ώρες με αυτοκίνητο που είχαν νοικιάσει από το Ασπρόχωμα, πήγαν στην περιοχή της Σάντοβας και παραβίασαν φορτηγάκι, από το οποίο αφαίρεσαν χρήματα και αντικείμενα, συνολικής αξίας 400 ευρώ.

Φεύγοντας, όμως, έπεσαν σε μπλόκο της ΟΠΚΕ, στο οποίο, παρά το σήμα των αστυνομικών, δε σταμάτησαν και κατάφεραν να διαφύγουν. Εγκατέλειψαν το όχημα στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, κοντά στο κολυμβητήριο, και διέφυγαν με τα πόδια.

Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, στο αυτοκίνητο που είχαν ενοικιάσει είχαν τοποθετήσει τις πινακίδες που είχαν κλέψει από το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στον Άγιο Δημήτριο Μάνης.

Της Βίκυς Βετουλάκη