Σπάρτη: Φονικό μεταξύ Ρομά στη

Σπάρτη: Φονικό μεταξύ Ρομά στη

Άγριο έγκλημα σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της Τετάρτης (20/9) στην περιοχή της Σπάρτης.

Ένας 44χρομος Ρομά σήκωσε όπλο και δολοφόνησε τον 30χρονο -ή κατά άλλες πληροφορίες 22χρονο- ανιψιό του σε καταυλισμό κοντά στο Ιερό Ορθίας Αρτέμιδος, χωρίς μέχρι στιγμής να διευκρινίζονται οι λόγοι και τα κίνητρα.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αιματηρή συμπλοκή, έχουν κινητοποιηθεί ισχυρότατες δυνάμεις της Αστυνομίας Λακωνίας, που βρίσκονται επί ποδός υπό τον φόβο επεισοδίων και αντιποίνων.

Το νεαρό θύμα διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Σπάρτης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ Ρομά της περιοχής βρίσκονται σε αναβρασμό μετά το στυγερό έγλημα. Μέχρι στιγμής, πάντως, η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Τέλος, δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει συλληφθεί ο φερόμενος ως δράστης.

lakonikos.gr


Το δελτίο τύπου της Αστυνομίας

Ανθρωποκτονία 33χρονου ημεδαπού στη Λακωνία

Για την υπόθεση κατηγορείται 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος αναζητείται

Χθες (20.9.2023) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης, έπειτα από διαπληκτισμό, 45χρονος ημεδαπός μετέβη πεζός μαζί με 20χρονο ημεδαπό στην οικία του 33χρονου, όπου ο 45χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον 33χρονο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Επιπλέον, ο 20χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε ελαφρά ανήλικο ημεδαπό.

Σε βάρος του 45χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία, ενώ ο 20χρονος κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Στο σημείο μετέβη το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Λακωνίας για εξερεύνηση του χώρου.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, ενώ οι έρευνες για τη σύλληψη των δραστών συνεχίζονται.

Φώτο αρχείου