Στην Κυπαρισσία γιόρτασαν την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Στην Κυπαρισσία γιόρτασαν την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Λαμπρός ήταν ο εορτασμός της Παγκόσμιας Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, προχθές και χθες, στην Κυπαρισσία, με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών στις θρησκευτικές τελετές στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου!

Προχθές το απόγευμα τελέστηκε αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ. Χρυσοστόμου. Μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης, η επικεφαλής δημοτικής παράταξης και υποψήφια δήμαρχος Τριφυλίας Χάιδω Παναγιωτοπούλου, ο πρώην δήμαρχος Γαργαλιάνων και υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας Άκης Κατρίτσης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Μερκούρης, Μαρία Πανουσιοπούλου, Θεόδωρος Αντωνόπουλος, Σταματία Αλεξοπούλου και Παναγιώτης Τσαφαράς, καθώς και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Γαργαλιάνων, Βασίλης Αγγελόπουλος. Χθες το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου και έγινε λιτάνευση του στολισμένου με βασιλικό Τιμίου Σταυρού, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, μαθητών και πιστών, στους δρόμους στους οποίους εκτείνεται η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη.

Με την επιστροφή στον ιερό ναό και αφότου η Φιλαρμονική ανέκρουσε τον εθνικό ύμνο, ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος έδωσε τις πατρικές ευχές και την ευλογία του στους πιστούς.

Στις χθεσινές θρησκευτικές τελετές διακρίναμε, μεταξύ άλλων, τους βουλευτές Μεσσηνίας της Ν.Δ., Γιάννη Λαμπρόπουλο και Περικλή Μαντά, τους αντιπεριφερειάρχες Στάθη Αναστασόπουλο, Ανδρέα Τσουκαλά και Άννα Καλογεροπούλου, τον τέως περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, το δήμαρχο Τριφυλίας και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο, Γεώργιο Λεβεντάκη, τους υποψήφιους περιφερειάρχες, Δημήτρη Πτωχό και Δημήτρη Κουτσούλη, αντιδημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, προέδρους Κοινοτήτων, υποψηφίους στον α΄ και β’ βαθμό αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους Σωμάτων Ασφαλείας και συλλόγων.

Κόσμος, μετά την Απόλυση, έκανε τη βόλτα αλλά και τα ψώνια του στο πανηγύρι, το οποίο θα διαρκέσει έως και τις 18 του μηνός.

Του Ηλία Γιαννόπουλου