Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας: Συγκέντρωση ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο – έκτρωμα

Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας: Συγκέντρωση ενάντια στο  εργασιακό νομοσχέδιο – έκτρωμα

Σε κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στις 10.30 το πρωί, καλεί τους εργαζομένους με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρονται και τα εξής: «Ένας σκληρός χειμώνας περιμένει το λαό μας με την ακρίβεια στα βασικά αγαθά να τσακίζει το λαϊκό εισόδημα. Ακρίβεια που με βάση τις καταστροφές της αγροτικής και ζωικής παραγωγής στη Θεσσαλία θα εκτιναχθεί και άλλο για όλα τα βασικά τρόφιμα, το ψωμί, το γάλα, το λάδι, το τυρί κ.ο.κ.

Παράλληλα με αυτή τη λαίλαπα η κυβέρνηση προχωρά στην ψήφιση ενός νέου νομοσχεδίου τερατουργήματος που επιβάλλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, την 6ημερη δουλειά με 78 ώρες δουλειάς την εβδομάδα, προχωρά στην κατάργηση του διαλείμματος της εργασίας, τις συμβάσεις μηδενικών όρων “zero hour contracts”, τις συμβάσεις “κατά παραγγελία”. Ένα νομοσχέδιο που επί της ουσίας απογειώνει την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και νομοθετεί όρους σύγχρονης σκλαβιάς.

Είναι προκλητικό και εξοργιστικό να μας παρουσιάζει η κυβέρνηση της Ν.Δ. ως δικαίωμα και επιλογή μας το γονάτισμά μας στη δουλειά 13 ώρες την ημέρα σε περισσότερους από έναν εργοδότη. Αλήθεια, ποιος γονιός, ποιος νέος άνθρωπος θέλει να  δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ και γιατί; Αν όχι για να εξασφαλίσει ένα εισόδημα που θα του επιτρέπει να ζει και να καλύπτει βασικές του ανάγκες;».