«Συγγραφείς στο αίθριο»: Αυλαία με το βιβλίο «Η δίκη Σουάρεφ» του Χρήστου Χωμενίδη

«Συγγραφείς στο αίθριο»: Αυλαία με το βιβλίο «Η δίκη Σουάρεφ» του Χρήστου Χωμενίδη

«Αυλαία» για την τριήμερη εκδήλωση «Συγγραφείς στο αίθριο», της οποίας το πρώτο μέρος πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στον αίθριο χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, έπειτα από πολύμηνη αναβολή λόγω των συνθηκών.

Το προχθεσινό άνοιγμα έκανε ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης. Επιστρέφοντας στην αγαπημένη και οικεία για τον ίδιο Καλαμάτα, παρουσίασε το τελευταίο του μυθιστόρημα με τίτλο «Η δίκη Σουάρεφ».

Στο πάνελ της παρουσίασης, πέραν του συγγραφέα, βρέθηκαν η Πιπίνα Κουμάντου με την ιδιότητα της προέδρου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Καλαμάτας και η Μάγδα Σουλιώτη, διευθύντριά της. Οι τρεις τους είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για την πλοκή του μυθιστορήματος, στο οποίο ο Χρήστος Χωμενίδης με το γνωστό πληθωρικό του ύφος περιγράφει τη δράση ενός δικηγορικού γραφείου εν όψει μιας… απροσδόκητης δίκης. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του καταφέρνει να προβάλλει πτυχές της σημερινής κοινωνίας με σαρκαστικό και -κατά μια έννοια- σουρεαλιστικό τρόπο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αντίστοιχο ενδιαφέρον παρουσίασε και η χθεσινή παρουσίαση βιβλίου με το «Καλντερίμι» του Γιάννη Καλπούζου, υπό τη διοργάνωση της ΔΚΒΚ και του βιβλιοπωλείου «Βιβλιόπολις».

Η τρίτη και τελευταία παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ., στο αίθριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, με το βιβλίο «Η τέχνη να μην αισθάνεσαι τίποτα» της συγγραφέως Έρσης Σωτηροπούλου.

Χρ.Μ.