ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου

Ανοικτές παραμένουν, αυτή την ώρα, οι κάλπες που άνοιξαν στις 8 το πρωί και πρόκειται να κλείσουν στις 8 το βράδυ, οπότε ολοκληρώνετα η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υποψήφιοι είναι η Έφη Αχτσιόγλου, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν μια αμφίρροπη αναμέτρηση, το οποίο συνεπάγεται έναν πιθανό δεύτερο γύρο εκλογών την επόμενη Κυριακή.

Σε τοπικό επίπεδο, η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά αυτή την ώρα, καθώς οι κάλπες ψηφοφορίας για την Καλαμάτα έχουν στηθεί στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Καλαμάτας.

Δικαίωμα ψήφου

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω, οι οποίοι έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ακόμη και αν εγγραφούν ανήμερα της διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Απαραίτητο να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έκαναν εγγραφή στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14.00 ώρα Ελλάδας.