Τη Βουλγάρα Βαρμπάνοβα πήρε ο Απόλλωνας

Τη Βουλγάρα Βαρμπάνοβα πήρε ο Απόλλωνας

Στην Καλαμάτα αναμένεται σήμερα η πολύπειρη βολεϊμπολίστρια Βάνια Βαρμπάνοβα για λογαριασμό του Απόλλωνα. Η Βουλγάρα ακραία είχε πέρυσι σημαντική συμβολή στην παραμονή της Λαμίας στην Α1, ενώ στη νέα της ομάδα θα συναντήσει την περυσινή συμπαίκτριά της Ήλια Ρωσσιάδου. Με την απόκτηση της Βαρμπάνοβα, η οποία θα τεθεί από τη Δευτέρα στη διάθεση του προπονητή, Μπάμπη Μυτσκίδη, συμπληρώνεται το ρόστερ του Απόλλωνα. Η καλαματιανή ομάδα προετοιμάζεται για το πρωτάθλημα της Pre League, έχοντας ως ξεκάθαρο στόχο την άνοδο στην Α1.

Μυτσκίδης: Έχουμε κάνει την υπέρβαση και πάμε για πρωτιά και άνοδο στην Α1!

Ο Απόλλωνας Καλαμάτας συνεχίζει να δουλεύει εντατικά στο Κλειστό της Παραλίας στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το πρωτάθλημα βόλεϊ της Pre League γυναικών. Ο προπονητής, Μπάμπης Μυτσκίδης, μιλώντας στο «Θ» αναφέρει για τη φετινή προσπάθεια: «Έχουμε ανεβάσει τον πήχη και ευελπιστούμε ότι με μια προσθήκη ακόμη που περιμένουμε να κάνουμε ο σκοπός μας είναι πλέον η άνοδος στην Volley League. Θα είναι η πρώτη χρονιά που ο σκοπός θα είναι μόνο το ένα από τα δύο εισιτήρια, ξεκινάμε με πολύ κακάθαρες βλέψεις. Τα δύο προηγούμενα χρόνια πηγαίναμε σαν αουτσάιντερ, αλλά αυτή τη φορά είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε κάνει υπέρβαση και η διοίκηση που προετοίμασε την ομάδα κι εμείς πρέπει που θα χρειαστεί να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας για να ανέβουμε στην Α1.
Θεωρώ ότι έχουν έρθει παίκτριες που αντέχουν στην πίεση των προσδοκιών και με την πορεία που έχει κάνει η υπόλοιπη ομάδα μέχρι τώρα θεωρώ ότι μπαίνει στο πετσί της ότι μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Δεν είναι εύκολο, αλλά θεωρώ ότι με πολλή δουλειά και με το κίνητρο που είναι πάρα πολύ μεγάλο να καταφέρουμε το όνειρο που θέλουμε. Πάνω απ’ όλα να έχουμε υγεία, βέβαια.
Θεωρώ ότι με την προσθήκη μιας ξένης παίκτριας ακόμη θα είμαστε και ποιοτικά καλύτεροι και πλήρεις που δεν ήμασταν τα προηγούμενα χρόνια. Κι αυτό μετράει πολύ στην κατηγορία μας, γιατί είναι πολλά τα παιχνίδια, ώστε να μπορείς να αντεπεξέλθεις σε μια κακή απόδοση, σε έναν τραυματισμό, να μην χάσεις πολύτιμο έδαφος στη «μάχη».
Οι ομάδες θα είναι αρκετά καλές και φέτος, πιστεύω ότι θα υπάρχει ένα γκρουπ 5-6 ομάδων που θα πάνε για ψηλά, μέσα σε αυτές θα είμαστε κι εμείς. Πόσο καλοί και πόσο ψηλά θα δούμε στο τέλος, αλλά εμείς θέλουμε να βγούμε πρώτοι. Θα το προσπαθήσουμε και πιστεύω ότι θα χαμογελάσουμε.
Αυτή η ομάδα έχει κάνει βήματα προς τα πάνω κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η πορεία που κάνει είναι πολύ αξιόλογη όλα αυτά τα χρόνια και την περασμένη περίοδο ήταν λίγο περίεργο, σκληρό θα έλεγα, το τελείωμα, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Έχουμε την ίδια άποψη με τη διοίκηση και τα ίδια θέλω κι εγώ, γι’ αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε την προσπάθεια, η οποία δεν έχει τίποτα άλλο από το ανεβούμε κατηγορία.
Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε μαζί μας το χορηγό που μας στηρίζει όλα τα χρόνια και φέτος έχει μπει ακόμη πιο ενεργά, το Affidea κι ένας εξαιρετικός άνθρωπος ο Θοδωρής Καρούτζος, ο οποίος δεν είναι μόνο διευθύνων σύμβουλος, αλλά έχει δημιουργήσει άλλη σχέση με την ομάδα. Όλα αυτά πιστεύω ότι λειτουργούν προς το καλύτερο για τον Απόλλωνα και θα καταφέρει το στόχο του».

Βίκυ Καραμπάτσου «Το βόλεϊ δίνει μεγάλες στιγμές στην πόλη και θέλει βοήθεια»

Από την πλευρά της η Βίκυ Καραμπάτσου, χάρις στο μεράκι, το πείσμα και την «τεχνογνωσία» της οποίας ξεκίνησε και έχει φτάσει τόσο ψηλά ο Απόλλωνας, ανέφερε στις δηλώσεις της στο «Θ»: «Είναι μια χρονιά-ορόσημο για μας, έχουμε κάνει μια τεράστια υπέρβαση, δεδομένων των συνθηκών και των αναγκών που υπάρχουν στην κατηγορία μας. Το πρωτάθλημά μας είναι ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, πολύ μεγάλο, με πάρα πολλές ομάδες, σίγουρα θα είναι πολύ όμορφο και αξιόλογο από πλευράς επιπέδου.
Καλούμε όλο τον κόσμο να ενισχύσει την προσπάθειά μας, αγοράζοντας κάρτες διαρκείας –κάτι που είναι το πιο εύκολο και εφικτό που μπορεί να κάνει κάποιος. Βέβαια και τα χορηγικά μας πακέτα για τους επαγγελματίες του νομού και όχι μόνο, είναι ιδιαίτερα ελκυστικά. Μια ομάδα ευελπιστεί στη ενίσχυση του κόσμου για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα τεράστια έξοδα, γιατί δυστυχώς η ομοσπονδία μας δεν συμμετέχει πουθενά, ούτε καλύπτοντας οικονομικά τις διαιτησίες όπως συμβαίνει σε άλλα αθλήματα.
Από πλευράς Δήμου έχει γίνει μια προσπάθεια ανακαίνισης του γηπέδου που είναι πολύ σημαντική. Το βόλεϊ έχει δώσει μεγάλες στιγμές στην πόλη αυτή και θα συνεχίσει να δίνει, γι’ αυτό και ο κόσμος θα πρέπει να είναι κοντά και στις δύο ομάδες της πόλης που αγωνίζονται στις υψηλότερες εθνικές κατηγορίες.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Θοδωρή Καρούτζο και τoν όμιλο Affidea Ελλάδος, που πολύ δυναμικά στηρίζει την προσπάθειά μας για 3η συνεχή χρονιά. Ένας άνθρωπος Μεσσήνιος στην καταγωγή, αγαπάει πολύ τον τόπο του και προσπαθεί έμπρακτα να το δείχνει με κάθε τρόπο. Ελπίζω να βρεθούν μιμητές και άλλοι Μεσσήνιοι να έρθουν κοντά στον αθλητισμό. Ο αθλητισμός στηρίζει την πόλη στις νεκρές τουριστικά περιόδους. Δεν έχουν καταλάβει πολλοί ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και πόση σημασία έχει. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι αυτό, το Μάιο η Καλαμάτα κρατήθηκε από αθλητικές διοργανώσεις και αγώνες. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι πόσο σημαντικό είναι και για την πόλη και για το νομό η ύπαρξη αθλητικών ομάδων» κατέληξε η κα Καραμπάτσου.