«Τίτλοι τέλους» στις καταλήψεις Λυκείων στην Καλαμάτα -Μεσολάβησαν σχεδόν πέντε μέρες καταστροφών

«Τίτλοι τέλους»  στις καταλήψεις Λυκείων στην Καλαμάτα -Μεσολάβησαν σχεδόν πέντε μέρες καταστροφών

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν, για μια ακόμη χρονιά, πολλοί μαθητές Λυκείων της Καλαμάτας, καθώς το πρωί της περασμένης Δευτέρας μεμονωμένες ομάδες νεαρών αποφάσισαν να βάλουν «λουκέτο» στα 1ο, 2ο ΕΠΑΛ, αλλά και στο 4ο ΓΕΛ της Καλαμάτας. Λίγο αργότερα δε, ακολούθησε το κλείσιμο του ΕΠΑΛ Μεσσήνης.

Στο διάστημα που ακολούθησε από τη Δευτέρα οι μαθητές παρακολούθησαν μέσω τηλεκπαίδευσης τα σχολικά τους μαθήματα, ενώ χθες Παρασκευή συνεργείο του Δήμου μαζί με τους διευθυντές των ΕΠΑΛ επί της οδού Κρήτης κατάφεραν να εισέλθουν στο σχολικό συγκρότημα, αφού απομάκρυναν τους κάδους που έκλειναν την είσοδο και έκοψαν με τροχό τις αλυσίδες από τις πόρτες.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας, Ελένη Θεοδωρακάκου, οι φθορές στο σχολικό συγκρότημα των δύο ΕΠΑΛ δεν αποφεύχθηκαν, καθώς κατά τη χθεσινή αυτοψία στο χώρο διαπίστωσαν περί τα δεκαπέντε σπασμένα τζάμια παραθύρων, ενώ έχουν καταστραφεί περίπου τριάντα θρανία και καρέκλες που πετάχτηκαν από τους ορόφους των σχολείων στο ισόγειο του κτηρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως σημείωσε η κα Θεοδωρακάκου, ήδη από χθες ξεκίνησε η προσπάθεια να επιστρέψει το σχολείο στην πρότερη λειτουργική του κατάσταση, ώστε οι μαθητές να επιστρέψουν από μεθαύριο Δευτέρα και πάλι στις σχολικές τους αίθουσες.

Όπως υπογράμμισε ακόμα, οι παραπάνω φθορές οφείλονται σε εξωσχολικά άτομα που εισέβαλαν στο σχολείο από την πρώτη ημέρα και σε βάρος τους έχει γίνει ήδη σχετική καταγγελία.

Ταυτόχρονα, λήξασα πρέπει να θεωρείται και η κατάληψη για το 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας, ενώ σύμφωνα με το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Αγάπιο Οικονομίδη, αυτή τη στιγμή υπό κατάληψη εξακολουθεί να τελεί μόνο το ΕΠΑΛ Μεσσήνης.

Της Χριστίνας Μανδρώνη