Β. Τζαμουράνης: Πρόσκληση συνεργασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Καλαμάτας ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος

Β. Τζαμουράνης: Πρόσκληση συνεργασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου  και Δήμου Καλαμάτας ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος

Ανοιχτή επιστολή προς τους υποψήφιους περιφερειάρχες Πελοποννήσου απέστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με το συνδυασμό « ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ», Βασίλης Τζαμουράνης, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως «αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να σας απευθύνω μια προγραμματική πρόσκληση συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, καθώς το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα δεν αφήνει περιθώρια ούτε για ξεχωριστές πορείες, αντιδικίες και συγκρούσεις, ούτε φυσικά μόνο για “ομόχρωμες” συνεργασίες με βάση την κομματική στήριξη των παρατάξεων.

Ουσιαστικά, η συνεργασία της Περιφέρειας και του μεγαλύτερου πληθυσμιακά Δήμου της Πελοποννήσου είναι μονόδρομος για την επίτευξη των κοινών μας στόχων, όσον αφορά στην πρόοδο, την ανάπτυξη και τη βελτίωση του εισοδήματος και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Προφανέστατα, δε ζητάμε μια προνομιακή μεταχείριση του Δήμου Καλαμάτας, επειδή είναι ο μεγαλύτερος της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αντιθέτως, ζητούμε ισότιμη και ειλικρινή συνεργασία, τόσο της Αυτοδιοίκησης όσο και της επιχειρηματικής κοινότητας, ώστε να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά το ανθρώπινο κεφάλαιο, η τεχνογνωσία και οι υποδομές του Δήμου Καλαμάτας για την εξυπηρέτηση και ευρύτερων σκοπών. Κυρίως, ζητάμε συνεργασία για να αναπτυχθούν οι μοναδικές υποδομές του αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, του Μεγάρου Χορού και της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας προς όφελος όλων των Πελοποννησίων».

[…] Κλείνοντας, ευχόμαστε η συνεργασία να ξεκινήσει από την επομένη κιόλας των εκλογών, ώστε να ετοιμαστεί το μάστερ πλαν για την αξιοποίηση των υποδομών και κατά την ερχόμενη δημοτική περίοδο να ξεκινήσει το συντομότερο η υλοποίησή του για την επίτευξη των στόχων.

Εύχομαι σε όλους σας καλή δύναμη και καλή επιτυχία».

Να σημειωθεί πως ο κ. Τζαμουράνης θα απευθύνει ανοιχτή επιστολή και προς τους υποψήφιους δημάρχους της Μεσσηνίας.