Βασίλης Τζαμουράνης: «Ο Δήμος Καλαμάτας αξίζει ένα καλύτερο παρόν και μέλλον»

Βασίλης Τζαμουράνης: «Ο Δήμος Καλαμάτας αξίζει ένα καλύτερο παρόν και μέλλον»

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού “ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ ΜΕΤΑ”

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού “ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ ΜΕΤΑ”, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Τζαμουράνη, πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο της πόλης και ειδικότερα επί της οδού Ιατροπούλου.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Τζαμουράνης αναφέρθηκε στις δραματικές καταστάσεις που ζουν οι πολίτες της Θεσσαλίας από τις φονικές πλημμύρες, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση του συνδυασμού και των υποψηφίων του.

Στη συνέχεια προχώρησε σε μια έντονη κριτική στο έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας σχετικά: “Όλοι αισθανόμαστε ότι ο Δήμος Καλαμάτας αξίζει πολύ περισσότερα από τη στασιμότητα στην οποία έχει καθηλωθεί. Γιατί η στασιμότητα… είναι πολύ κοντά με την οπισθοχώρηση.

Σιγά σιγά, από μια σειρά κακούς χειρισμούς σχεδόν σε κάθε επίπεδο της τοπικής καθημερινής ζωής, από μια σειρά καθυστερήσεις, αναβολές, ασυνέπειες, λανθασμένες προτεραιότητες, παλαιοκομματικές πρακτικές και αποσπασματικές κινήσεις, κινδυνεύουμε να μείνουμε πίσω κι από περιοχές με πολύ λιγότερα πλεονεκτήματα.

Και αποτελεί Ύβρι, με την αρχαιοελληνική σημασία της λέξης, αυτή η αδιαφορία, η αναποτελεσματικότητα και η επιφανειακή, επικοινωνιακή προσέγγιση όλων των μεγάλων ζητημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζει η πόλη και η ενδοχώρα του Δήμου”.

Ακολούθησε η αναφορά σε μια σειρά από προβλήματα και πρακτικές της σημερινής Δημοτικής Αρχής, που οδηγούν το Δήμο και τους πολίτες στην υποβάθμιση, ενώ αναφέρθηκε επιγραμματικά και στον οδικό χάρτη για την ανάπτυξη του Δήμου Καλαμάτας.

Όπως τον παρουσίασε ο κ. Τζαμουράνης στην ομιλία του, αυτά που πρέπει να γίνουν είναι: 1. Το «ξεκόλλημα» όλων των πολεοδομικών υποθέσεων. 2. Η σταδιακή αξιοποίηση όλου του παραλιακού μετώπου του Δήμου, με ένα πλήθος έργων και τοπόσημων σε μήκος 15 χιλιομέτρων. 3. Η ουσιαστική ενοποίηση ολόκληρου του Δήμου. 4. Ο σωστός προγραμματισμός και η ταχύτερη εκτέλεση των έργων. 5. Ο τουρισμός, που αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την πόλη και το Δήμο της Καλαμάτας. 6. Ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης του Δήμου.
Α.Π.