Ξεκινά το έργο «Βελτίωση της οδικής ασφάλειας του Δήμου Καλαμάτας»

Ξεκινά το έργο «Βελτίωση της  οδικής ασφάλειας του Δήμου Καλαμάτας»

Με ασφαλτοστρώσεις κεντρικών οδών

Για σήμερα, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, είναι προγραμματισμένες να εκκινήσουν οι εργασίες για την ασφαλτόστρωση οδών, στο πλαίσιο της υλοποίησης του μεγάλου έργου «Βελτίωση της οδικής ασφάλειας του Δήμου Καλαμάτας», προϋπολογισμού μελέτης 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Τις προηγούμενες μέρες στελέχη της αναδόχου εταιρείας «ΟΔΟΣ Α.Τ.Ε» είχαν συνάντηση εργασίας με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και πραγματοποίησαν αυτοψίες στα σημεία όπου θα πραγματοποιηθούν οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις.

Οι ασφαλτοστρώσεις θα ξεκινήσουν την προσεχή Δευτέρα από την Κοινότητα Λαιίκων (κεντρική οδός) και θα ακολουθήσουν εργασίες ασφαλτοστρώσεων σε Αρτέμιδος, Λυκούργου και Κρήτης.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, έχει κατατεθεί πλήρες χρονοδιάγραμμα εργασιών, ενώ στις οδούς όπου θα γίνονται παρεμβάσεις θα προηγείται ενημέρωση, προκειμένου να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των οδηγών.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, το οποίο δημοπρατήθηκε τον Ιανουάριο 2023 και μέσα σε λίγους μήνες συμβασιοποιήθηκε και μπαίνει σε φάση υλοποίησης, θα υπάρξουν παρεμβάσεις σε 230 επικίνδυνα σημεία (αντικατάσταση οδοστρώματος, διαβάσεις πεζών κ.ά.).

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο».