Υπό κατάληψη βρίσκονται λύκεια της Καλαμάτας

Υπό κατάληψη βρίσκονται λύκεια της Καλαμάτας

Πριν ακόμα φθάσει στο τέλος του ο πρώτος μήνας λειτουργίας των σχολείων, μπήκε «λουκέτο» σε λύκεια της Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, χθες νωρίς το πρωί υπό κατάληψη είχαν τεθεί τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, ενώ ακολούθησε το κλείσιμο του 4ου ΓΕΛ και 4ου ΕΠΑΛ της πόλης.

Σύμφωνα με τους μαθητές των ΕΠΑΛ, τα αιτήματα που στάθηκαν αφορμή για το χθεσινό κλείσιμο του σχολείου τους έχουν να κάνουν με τις ελλείψεις καθηγητών, την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, την υγρασία στις τάξεις, τον ακατάλληλο χώρο γυμναστικής, τους σοβάδες που πέφτουν, το βρώμικο νερό στις βρύσες, το εκτός λειτουργίας καλοριφέρ, τα σκουπίδια και τα χορτάρια στο προαύλιο, όπως και την ελλιπή προσβασιμότητα ΑμεΑ.

Από την πλευρά τους, ανάμεσα στα αιτήματα για την κατάληψη οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας συγκαταλέγουν τη βελτίωση συνθηκών ψύξης-θέρμανσης, την ανάγκη για καλύτερο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, την επαναφορά καλλιτεχνικών μαθημάτων, την προσθήκη μαθήματος σχεδίου και τη συντήρηση εγκαταστάσεων σχολείου.

Σύμφωνα με τον κ. Αγάπιο Οικονομίδη, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας προχώρησε χθες σε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία, την ώρα που οι μαθητές δηλώνουν διατεθειμένοι να μην αποσύρουν τα λουκέτα μέχρις ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Χρ.Μ.