7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας: Πρεμιέρα χθες με την πρώτη του παράσταση για το κοινό

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας: Πρεμιέρα χθες με την πρώτη  του παράσταση για το κοινό

Κάλεσμα προς όλους να αγκαλιάσουν και τη φετινή διοργάνωση

Στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα επιστρέφει για εννέα ημέρες (16-24 Οκτωβρίου) το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, το οποίο στη φετινή του διοργάνωση φιλοξενεί τριάντα πέντε επαγγελματίες τους είδους από έξι διαφορετικές χώρες.

Επτά χρόνια μετά την πρωτοβουλία να πάρει «σάρκα και οστά» η συγκεκριμένη διοργάνωση από την κα Λέττα Πετρουλάκη και άλλους εθελοντές, το φεστιβάλ έχει καταφέρει να γίνει θεσμός στην πόλη, φιλοδοξώντας δε να μυήσει ακόμα περισσότερο κόσμο στο κουκλοθέατρο, αφού δεν απευθύνεται μόνο σε νεανικό κοινό, όπως λέγεται. Αντίθετα, προτείνεται για όλες τις ηλικίες.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε από τους διοργανωτές, η κα Λέττα Πετρουλάκη εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής σημείωσε ότι κινητήριος δύναμη για την πραγματοποίηση της φετινής διοργάνωσης, όπως και κάθε προηγούμενης, είναι η αγάπη και το πάθος των εθελοντών για τον πολιτισμό και τη συνέχιση του φεστιβάλ. Ξεκαθάρισε, δε, ότι χωρίς την οικονομική στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και την υποστήριξη των Πρεσβειών Ισπανίας-Ισραήλ και του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου, μεταξύ άλλων, δε θα ήταν εύκολη η διοργάνωση.

Ένας εκ των καλλιτεχνών που θα συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά, ο κ. Νίκος Τόμπρος, σχολίασε χαρακτηριστικά για το φεστιβάλ: «Αποτελεί ένα από τα λουλούδια αντίστοιχων φεστιβάλ, γιατί στο συγκεκριμένο υπάρχει ψυχή». Παράλληλα, εξήγησε πως, παρότι το εν λόγω φεστιβάλ συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους θεσμούς στο είδος του εγχώρια, χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη για να καταφέρει να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια με την ίδια επιτυχία.

Από την πλευρά της, η συμμετέχουσα Φαίη Τσίτου υπογράμμισε το πολύ φιλόξενο κλίμα που υπάρχει από τους διοργανωτές, ενώ επισήμανε και η ίδια πως, παρότι οι παραστάσεις απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες ανεξαιρέτως, παρουσιάζουν διακύμανση ανάλογα με το περιεχόμενό τους.

Κλείνοντας η αντιπρόεδρος της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, Φένια Εξακουστίδου, ανέφερε ότι θα δοθούν και δωρεάν παραστάσεις, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ψυχή του φεστιβάλ κουκλοθέατρου είναι η εμπνεύστριά του, Λέττα Πετρουλάκη.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Στη διάρκεια των εννιά ημερών διεξαγωγής του 7ου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, που θα περιλαμβάνει θέατρο μαριονέτας, χάρτινο θέατρο, κουκλοθέατρο, θέατρο κούκλας και σκιών, πρόκειται να πραγματοποιηθούν διάφορα εργαστήρια και επιμέρους παραστάσεις για όλους.

-Για το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων: www.puppetmyth.gr.

-Ημέρες: 16-24 Οκτωβρίου

-Αμφιθέατρο Πνευματικού Κέντρου, Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου, Αίθουσα Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας.

Χρ.Μ.