9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου: Επιστρέφει και φέτος με αφιέρωμα στη μουσική

9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου: Επιστρέφει και φέτος  με αφιέρωμα στη μουσική

Από 25 Οκτωβρίου ως 5 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» με πλειάδα προβολών και παράλληλων εκδηλώσεων

Επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος γύρω από την τέχνη του ντοκιμαντέρ θα γίνει από αύριο και για δώδεκα ημέρες η μεσσηνιακή πρωτεύουσα, καθώς επιστρέφει για 9η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, το οποίο φέτος αφιερώνεται στη μουσική.

Ανάμεσα σε περίπου 90 προβολές στη διάρκεια του φεστιβάλ σε Καλαμάτα και εννιά ακόμα πόλεις της Πελοποννήσου, συγκαταλέγονται 50 ξένες παραγωγές, 21 ελληνικές και 18 εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ. Ιδιαίτερο δε ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι θα υπάρχουν 30 πανελλήνιες πρεμιέρες, κάτι το οποίο ανεβάζει τον πήχη του ενδιαφέροντος για το κοινό του φεστιβάλ.

Στο διάστημα των δώδεκα ημερών θα πραγματοποιούνται και διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις (συναυλίες, αφήγηση λαϊκών παραμυθιών, παρουσίαση βιβλίου, κονσέρτο πιάνου κ.ά.), τις οποίες θα πλαισιώσουν Έλληνες και ξένοι προσκεκλημένοι. Μεθαύριο, μάλιστα, θα προβληθεί το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ “Ennio – The Maestro” του Τζουζέπε Τορνατόρε, το οποίο αναφέρεται στη ζωή και το έργο του Ιταλού μουσικοσυνθέτη που έγραψε και συνέθεσε μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες και σειρές.

Μέρος των ταινιών που θα προβληθούν στο φεστιβάλ θα αφορούν στην ισότητα, ενώ στην τελετή λήξης θα απονεμηθούν δύο βραβεία από μέρος των συμμετεχόντων.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η Τζίνα Πετροπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ και η Κλεώνη Φλέσσα, καλλιτεχνική σύμβουλος, σημείωσαν ότι ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν και οι οποίες στο σύνολό τους περιέχουν υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους, θα διεξαχθούν επιμέρους μουσικές εκδηλώσεις με διεθνείς καλεσμένους.

Τέλος, σύμφωνα με την κα Φλέσσα, ιδιαίτερη δράση της φετινής διοργάνωσης θα είναι το σεμινάριο δημιουργίας σπονδυλωτών films από την προσκεκλημένη ομάδα Πανεπιστημίου της Ρουμανίας, σε σύμπραξη με φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, τα οποία και θα προβληθούν την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ: www.peloponnisosdocfestival.com.

Χρ.Μ.