Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας την περίοδο των εκλογών

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας την περίοδο των εκλογών

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας θα ισχύσουν σε όλη τη χώρα κατά την περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών και των επαναληπτικών της 8ης και 15ης Οκτωβρίου 2023.

Ο σχεδιασμός των μέτρων εντάσσεται στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών και κατευθύνσεων για αυξημένη παρουσία και δραστηριοποίηση των Υπηρεσιών Τροχαίας, προκειμένου να συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και διευκόλυνσης των πολιτών στις μετακινήσεις τους, καθώς και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά τα διαστήματα από 6 έως 9 και 13 έως 16  Οκτωβρίου, ενώ θα κλιμακωθούν – κορυφωθούν τις ώρες – ημέρες μαζικής εξόδου-εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς και τις επιμέρους παρεμβάσεις, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν, ανά ευρύτερη περιοχή ή περιφέρεια.

Μάλιστα, έμφαση θα δοθεί στη διενέργεια εντατικών και στοχευμένων ελέγχων κυρίως σε σημεία όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα και φαινόμενα επικίνδυνων παραβάσεων, με σκοπό μεταξύ άλλων την τήρηση της νομιμότητας, καθώς και την προστασία οδηγών, επιβατών και πεζών.