Άγνωστες πτυχές της Νεότερης Ιστορίας μέσα από το βιβλίο «Η ζωή στα ελληνικά υποβρύχια στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Άγνωστες πτυχές της Νεότερης Ιστορίας μέσα από το βιβλίο «Η ζωή στα ελληνικά υποβρύχια στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Kατά τη βιβλιοπαρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας

Πολιτιστική εκδήλωση στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου – Παράρτημα Καλαμάτας έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο και αφορούσε στην παρουσίαση του βραβευμένου, από την Ακαδημία Αθηνών, βιβλίου (εκδ. Historical Quest) της συγγραφέως και ερευνήτριας Ναυτικής Ιστορίας, Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου, με τίτλο «Η ζωή στα ελληνικά υποβρύχια στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η συγγραφέας παρουσίασε εκτενώς το βιβλίο αναλύοντας άγνωστες πτυχές της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας που αφορούσαν στις πράξεις αλτρουισμού και τις δραματικές συνθήκες στις ημέρες και νύχτες δράσης των πληρωμάτων των υποβρυχίων. Την εκδήλωση πλαισίωσε ο πλωτάρχης (ΕΕ) Αθανάσιος Παπαδημητρόπουλος, ΠΝ Επιτελής Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού, πραγματοποιώντας ομιλία και διαβάζοντας αποσπάσματα του βιβλίου.

Το βιβλίο προλόγισε και απέδωσε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου και τέως υφυπουργός, Αναστάσιος Λιάσκος.

Η εκδήλωση έκλεισε με εξαιρετικά ακούσματα μουσικής από τη πιανίστρια Άννα Μαρία Μουτεβελή, ενώ παρευρέθησαν ακόμα ο α’ αντιπρόεδρος του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου, αντιστράτηγος Νικόλαος Χιονής, ο συνταγματάρχης (ΠΖ) διοικητής του ΚΕΝ (9ο ΣΠ), Δημήτριος Λυμπερέας, ο βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και Θεμάτων Αναπτυξιακών Νόμων, Ευστάθιος Αναστασόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Άννα Καλογεροπούλου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικών Θεμάτων Καλαμάτας, Γεώργιος Φάβας, η αντιδήμαρχος Διοίκησης, Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, Παιδείας, Επιχειρηματικότητας & Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, Αγγελή Μαρία, ο αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Αυτοτελούς Τμήματος Δημοτικής Αστυνομίας Μεσσήνης Δημήτριος Αθανασακόπουλος, ο δημοσιογράφος και αμυντικός αναλυτής, Ιωάννης Θεοδωράτος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, καθώς και πλήθος προσκεκλημένων, οι οποίοι εκφράστηκαν με εξαιρετικά σχόλια για αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση.