Ανατολική γειτονιά Καλαμάτας: Πρόοδος στην εκπόνηση μελετών για το έργο ανάπλασης

Ανατολική γειτονιά Καλαμάτας: Πρόοδος στην εκπόνηση μελετών για το έργο ανάπλασης

Συνάντηση εργασίας, υπό το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Καλαμάτας, με αντικείμενο την πορεία της προγραμματικής σύμβασης για την ωρίμανση των μελετών και την υλοποίηση του έργου «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Αναβάθμισης Αστικού Τοπίου Ανατολικής Πολεοδομικής Ενότητας Καλαμάτας». Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω προγραμματική σύμβαση έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της «Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε.Α. ΟΤΑ». 

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, αντιδήμαρχοι, υπηρεσιακά στελέχη των αρμόδιων Διευθύνσεων του Δήμου, εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας, καθώς και μελετητές – μέλη των ομάδων εργασίας. Παρουσιάστηκε η πορεία των υπό εκπόνηση μελετών, ενώ τέθηκαν προς συζήτηση και δόθηκαν λύσεις σε θέματα διαδικαστικής φύσης.

Η ανάπλαση, που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσα από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», απλώνεται σε μια έκταση 103.000,00 τ.μ. Έχει ως στόχο την ανάπλαση του Ανατολικού Κέντρου, τη δημιουργία κοινόχρηστων υποδομών στην περιοχή ανατολικά της οδού Σφακιανάκη και την εν γένει αστική αναζωογόνηση της περιοχής μελέτης. Επίσης, τη διασύνδεση της ανατολικής συνοικίας με το Ιστορικό Κέντρο της πόλης και την παραλία, όπως και τη δημιουργία ενός ουσιώδους ανατολικού κέντρου πόλης σύμφωνα με τις αρχικές βλέψεις του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου 1986, τις κατευθύνσεις του ΓΠΣ 2011, αλλά και των σύγχρονων συνθηκών αστικής ανάπτυξης.