Ancient Messene Open: Με 22 συμμετοχές και εις μνήμην Θέμελη 2-5 Νοεμβρίου

Ancient Messene Open: Με 22 συμμετοχές και εις μνήμην Θέμελη 2-5 Νοεμβρίου

Σήμερα και αύριο θα καταφτάσουν στο αεροδρόμιο Καλαμάτας και στο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στο 6ο Διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο «Ancient Messene Open».

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί και φέτος στις ειδικά διαμορφωμένες, με εύκολη προσβασιμότητα για άτομα με κινητικά προβλήματα,   εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Neilson Buka Beach στην Ανάληψη, από τις 2 έως τις 5 Νοεμβρίου. Χθες στο συνεδριακό κέντρο του Ελίτ στην παραλία της Καλαμάτας, ο εμπνευστής του τουρνουά και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο άθλημα, Γιώργος Λαζαρίδης, έχοντας στο πλευρό τους, τους Ανδρέα Ζαγάκο, Μανώλη Χαλούλο, Ηλία Καλφακάκο, Επαμεινώνδα Σταμάτη (θα αγωνιστεί κιόλας) και Σταύρο Χουσέα (εκπρόσωπος των ΑΧΕΠΑ) υποστηρικτές της διοργάνωσης, έδωσε τις λεπτομέρειες των αγώνων.

Όπως επισήμανε ο κ. Λαζαρίδης πρόκειται για το μοναδικό διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο στην Ελλάδα, ενταγμένο στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και βαθμολογούμενο, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της ΕΦΟΑ, της ελληνικής ομοσπονδίας αντισφαίρισης και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, της αθλητικής ομοσπονδίας για άτομα με αναπηρία.

Το γεγονός ότι διεξάγονται παράλληλα ανάλογα τουρνουά στην Τσεχία και την Κροατία, οδήγησε σε μικρή μείωση των συμμετοχών, αλλά και πάλι το Ancient Messene Open θα είναι μια ανταγωνιστική συνάντηση με συνολικά 22 τενίστες (16 άνδρες-6 γυναίκες, ενώ θα έρθουν και 8 συνοδοί) από 10 χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Δανία, Ελβετία, Πολωνία, Κροατία, Σουηδία, Βουλγαρία, Ρουμανία. Από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν οι Επαμεινώνδας Σταμάτης, Αστέρης Γιαννούδης (Ήφαιστος Πάτρας), Ραφαήλ Πατρωνίδης (Λάρισα) και από τον μεσσηνιακό σύλλογο οι ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ οι Αντώνης Στεφανούρης, Κωνσταντίνος Διαλεκτόπουλος και Γιώργος Λαζαρίδης.

Αύριο στις 7 μ.μ. θα διενεργηθεί η κλήρωση, ενώ οι αγώνες, στις κατηγορίες μονού, ανδρών και γυναικών και στο διπλό, θα διεξάγονται από τις 9.30 το πρωί έως αργά το απόγευμα και τις 3 ημέρες Πέμπτη 2/11 έως Σάββατο 4/11, ενώ την Κυριακή 5 Νοεμβρίου θα πέσει η αυλαία με τους τελικούς νικητές.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης ευχαρίστησε όσους υποστηρίζουν τη φετινή διοργάνωση, ιδιαίτερα την συνδιοργανώτρια Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τα ξενοδοχεία Neilson και Elite City Resort, εθελοντές και φίλους και τις αρκετές ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Το Ancient Messene Open 2023 είναι αφιερωμένο στη μνήμη του καθηγητή αρχαιολογίας, Πέτρου Θέμελη, στον οποίο οφείλεται η ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης. Το όνομα της εμβληματικής αρχαίας πόλης δόθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη του αείμνηστου καθηγητή ο οποίος έφυγε πριν λίγες μέρες από τη ζωή, στο τουρνουά τένις με αμαξίδιο της Μεσσηνίας, που δεν είναι μόνο μια αθλητική συνάντηση, αλλά είναι σημαντικό πολιτιστικά, κοινωνικά και τουριστικά.
Χ.Ε.