Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή των νέων δημάρχων και περιφερειαρχών

Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή  των νέων δημάρχων και περιφερειαρχών

Πότε θα ξέρουμε τα αποτελέσματα

Καταφτάνει η πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών 2023 και οι πολίτες θα κληθούν να προσέλθουν στις κάλπες για τρίτη φορά φέτος. Μάλιστα, για όσους Δήμους και Περιφέρειες πάνε στο δεύτερο γύρο, τότε θα μιλάμε για τέσσερις εκλογικές διαδικασίες μέσα σε λίγους μήνες.

Τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα βγουν νωρίτερα από ό,τι το 2019, όπως έγινε και στις βουλευτικές εκλογές τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Όσο για το exit poll, χθες η ΕΡΤ θα αποφάσιζε για το αν θα διεξαχθεί έρευνα κοινής γνώμης από κοινού με τα ιδιωτικά κανάλια. Πάντως, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 είχε διενεργηθεί exit poll για την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο της Αθήνας.

Πότε, όμως, θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και ποιοι θα πάνε σε δεύτερο γύρο; Το 2019 τα αποτελέσματα βγήκαν στις 21.30, ωστόσο αυτή τη φορά θα έχουμε ένα ασφαλές αποτέλεσμα πιο νωρίς, όπως έγινε και στις εθνικές εκλογές, λόγω των tablets με τα οποία θα μεταδίδονται τα αποτελέσματα πιο γρήγορα και θα γίνεται η ενσωμάτωση.

Στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου είχαμε την πρώτη επίσημη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος γύρω στις 20.30, δηλαδή περίπου μία ώρα ή και λίγο περισσότερο, από τη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να αναμένουμε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.