Διαδικτυακή εκδήλωση για τον εθελοντισμό από το Europe Direct Πελοποννήσου

Διαδικτυακή εκδήλωση για τον εθελοντισμό από το Europe Direct Πελοποννήσου

Τα EUROPE DIRECT Αττικής – Δίκτυο Πράξη, Ηπείρου & Πελοποννήσου συμμετέχουν στο Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο (SEEP) με μια διαδικτυακή συνάντηση αφιερωμένη στον εθελοντισμό, στην ενίσχυση της κοινωνίας και στα οφέλη για τον εθελοντή, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου (10.25).

«Ο εθελοντισμός», εξηγείται, «αποτελεί μια εκδήλωση κοινωνικής συμπεριφοράς, όπου το άτομο χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής προσφέρει τον ελεύθερο χρόνο του για έναν κοινωφελή σκοπό, είτε με δική του πρωτοβουλία είτε στο πλαίσιο μιας ομάδας ή φορέα.

Με άλλα λόγια, ο εθελοντισμός έρχεται να αντισταθμίσει την τάση που επικρατεί στις σύγχρονες κοινωνίες όλα να αξιολογούνται σύμφωνα με τη χρηματική τους αξία. Προάγει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα, συμβάλλει στη διάδοση οικουμενικών αξιών και κανόνων, καθώς και στη διάχυση πληροφοριών, τη δημοσιοποίηση προβλημάτων και την κινητοποίηση της κοινής γνώμης. Δίνει βήμα στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες και αποτελεί το μοναδικό τρόπο με τον οποίο άτομα ή ομάδες μπορούν να εκφράσουν ανθρώπινες, περιβαλλοντικές και κοινωνικές ανάγκες. Αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανιδιοτελή προσφορά εκεί που είναι απαραίτητη, ενώ δίνει στον εθελοντή τη δυνατότητα να αποκτήσει νέες δεξιότητες, να ζήσει για ένα διάστημα στο εξωτερικό και να επιστρέψει με αξέχαστες αναμνήσεις.

Μη χάσετε την ευκαιρία να μάθετε για το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, τα σχέδια εθελοντισμού και αλληλεγγύης, τα προγράμματα ανταλλαγής νέων εθελοντών, αλλά και να γνωρίσετε κέντρα νέων και οργανωμένων εθελοντικών ομάδων, καθώς και να ακούσετε τις εμπειρίες των εθελοντών και τα οφέλη που έχουν αποκομίσει από τη συμμετοχή τους.

Παρακαλώ δηλώστε τη συμμετοχή σας στο σύνδεσμο: https://tinyurl.com/2p89cfha.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους συμμετέχοντες, εφόσον ζητηθούν.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα αγγλικά».