Διαμαρτυρία για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ Μεθώνης

Διαμαρτυρία για  το κλείσιμο των ΕΛΤΑ Μεθώνης

Μετά την ενημέρωσή του για την αιφνίδια διακοπή της λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛΤΑ στη Μεθώνη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μεθώνης συζήτησε το  θέμα διεξοδικά κατά την προχθεσινή συνεδρίασή του. Όπως, μάλιστα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου:

«Αφού έλαβε υπόψη ότι:

α) Το κατάστημα των ταχυδρομείου της Μεθώνης έχει ιστορική σημασία, διότι είναι από τα πρώτα που λειτούργησαν στην ελεύθερη Ελλάδα. Το “Γενικών Ταχυδρομείον” της Ελλάδας ιδρύθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου  1828 από τον πρώτο Κυβερνήτη της Ιωάννη Καποδίστρια με το υπ’ αριθ. 6550 Ψήφισμα ΙΖ’ του 

Β) Στις 7 Μαΐου 1829 ιδρύθηκαν δύο ταχυδρομεία στη Μεσσηνία και το ένα ήταν στη Μεθώνη, όπου διορίστηκε ένας πεζός ταχυδρόμος. Από αυτό το ταχυδρομείο διακινήθηκε την περίοδο 1829-1831 σημαντική αλληλογραφία μεταξύ της γαλλικής στρατιωτικής αποστολής και του Ι. Καποδίστρια.

Γ) Η Μεθώνη στερείται πλέον και της τελευταίας δημόσιας υπηρεσίας από τις πολλές που υπήρχαν στην πόλη. Μιας υπηρεσίας πολύ σημαντικής για τους ντόπιους και τους πολλούς αλλοδαπούς οι οποίοι διαμένουν στη Μεθώνη αρκετούς μήνες το χρόνο, ομόφωνα αποφάσισε:

-Να ζητήσει από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ να αναθεωρήσει την απόφαση και να σεβαστεί εμπράκτως την ιστορική σημασία του ταχυδρομείου της Μεθώνης. Αντί της διακοπής της λειτουργίας του θα όφειλε να τοποθετήσει αναμνηστική πλάκα για να θυμίζει την ιστορική του σημασία

-Να σταλεί το παρόν σε όλους τους αρμοδίους της τοπικής και περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και στον  αρμόδιο υπουργό».