Δημήτρης Πτωχός: «H κριτική δε θα με ενοχλούσε ποτέ, αλλά οι ύβρεις και η λάσπη είναι άλλο πράγμα»

Δημήτρης Πτωχός: «H κριτική δε θα με ενοχλούσε ποτέ,  αλλά οι ύβρεις και η λάσπη είναι άλλο πράγμα»

«Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά και με σχέδιο, έχοντας νέες ιδέες και την απαραίτητη τεχνογνωσία» δηλώνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός σε συνέντευξή του στο «Θάρρος», λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Δηλώνει έτοιμος να συγκρουσθεί ακόμα και με την κυβέρνηση, αν χρειασθεί, για τα συμφέροντα της Πελοποννήσου, καθώς, όπως τονίζει, από τη στιγμή που θα εκλεγεί, τα συμφέροντα του τόπου και των Πελοποννησίων έρχονται σε πρώτη προτεραιότητα.

Για την έντονη κριτική που δέχεται από το βασικό του αντίπαλο Πέτρο Τατούλη, τονίζει πως δε θα τον ενοχλούσε ποτέ και από κανέναν, αλλά «η λάσπη είναι εντελώς άλλο πράγμα» και σε αυτή την πολιτική δεν πιστεύει. Τονίζει δε, ότι δεν έθεσε υποψηφιότητα ούτε για να απαντάει σε προσβολές ούτε για να τσακώνεται.

Τέλος, είναι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών από τα μηνύματα που του μεταφέρει ο κόσμος και θεωρεί μεγάλο του «όπλο» το πρόγραμμα και τον ίδιο τον συνδυασμό του, «Η Πελοπόννησο Μπροστά».

-Φθάσαμε λίγο πριν από την κοπή του νήματος. Είστε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα; Πιστεύετε ότι οι Πελοποννήσιοι έχουν πειστεί από το πρόγραμμα και τη δυναμική της ομάδας σας;
Η αισιοδοξία αποτελεί στάση ζωής για εμένα προσωπικά και η προεκλογική περίοδος που φτάνει στο τέλος της, μου δημιούργησε ακόμα περισσότερη. Αισιοδοξία, γιατί κατά τη διάρκεια των περιοδειών συνάντησα και συζήτησα με ανθρώπους που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον και θέλουν να ακούσουν προτάσεις, να μοιραστούν σκέψεις για να το πετύχουμε. Είναι έτοιμοι να συμπαραταχθούν με ένα καλύτερο μέλλον και είχαν να προτείνουν νέες λύσεις σε παλιά προβλήματα. Άνθρωποι που θέλουν να δουν τον τόπο μας να προοδεύει, που σέβονται τις παραδόσεις και την ιστορία μας. Είναι άνθρωποι που έχουν γυρίσει οριστικά την πλάτη τους στο παρελθόν και τα αρνητικά του. Οι άνθρωποι που συνάντησα και συνεχίζω να βλέπω, θέλουν η Πελοπόννησος να αντικρίσει το μέλλον με σχέδιο και αισιοδοξία, να κρατήσει, αλλά και να φέρει πίσω στην Πελοπόννησο τους ανθρώπους μας. Σε αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορώ παρά να έχω εμπιστοσύνη.

-Ο βασικός σας αντίπαλος σας ασκεί έντονη κριτική. Σας έχει θέσει ακόμα και δημόσια ερωτήματα, αλλά δεν έχουμε δει να απαντάτε…
H κριτική δε θα με ενοχλούσε ποτέ και από κανέναν, αλλά οι ύβρεις και η λάσπη είναι εντελώς άλλο πράγμα. Σε αυτή την πολιτική εγώ δεν πιστεύω! Ο καθένας επιλέγει να πολιτεύεται όπως επιθυμεί. Εγώ προσωπικά επέλεξα από την πρώτη μέρα να εστιάσω σε όσα μπορούμε να βελτιώσουμε και όσα πρέπει να αλλάξουμε προς το καλύτερο. Δεν έθεσα υποψηφιότητα ούτε για να απαντάω σε προσβολές ούτε για να τσακώνομαι. Και να σας πω την αλήθεια, δεν πιστεύω ότι ενδιαφέρει και τους πολίτες. Ας δούμε προτάσεις και ολοκληρωμένα σχέδια και με μεγάλη μου χαρά να διαφωνήσουμε πάνω σε αυτά, με επιχειρήματα και τεκμηριωμένες απαντήσεις. Με το πρόγραμμα που καταθέσαμε ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου και αυτό το πρόγραμμα σκοπεύω να υλοποιήσω. Ζητώ την ψήφο τους, επειδή πράγματι μπορώ να κάνω τον τόπο μας καλύτερο και να βελτιώσω τις προοπτικές που υπάρχουν για το μέλλον.

-Ποιο πιστεύετε ότι είναι το δυνατό σας «όπλο», ώστε οι ψηφοφόροι την Κυριακή να επιλέξουν Δημήτρη Πτωχό και «Πελοπόννησο Μπροστά»;
Όπως σας ανέφερα και παραπάνω, το πρόγραμμά μας θεωρώ ότι είναι το μεγάλο «όπλο» του συνδυασμού μας, όπως φυσικά και ο ίδιος ο συνδυασμός μας. Η Πελοπόννησος μπροστά απαρτίζεται από ανθρώπους που προέρχονται από την αυτοδιοίκηση, τον κόσμο της αγοράς, νέους και έμπειρους που βιώνουν την καθημερινότητα. Όλοι ανεξαιρέτως μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα. Να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά με σχέδιο και πολλή δουλειά. Το πρόγραμμά μας περιγράφει πώς θα κάνουμε πράξη το όραμά μας. Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά και με σχέδιο, έχοντας τις νέες ιδέες και την απαραίτητη τεχνογνωσία.

-Διαχρονικά, βασικό αίτημα πολιτών, αλλά και επιχειρηματιών, είναι η βελτίωση και διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους, κυρίως σε ό,τι αφορά τις υποδομές στην περιοχή τους και τη γρήγορη και αποτελεσματική διεκπεραίωση γραφειοκρατικών διαδικασιών. Θα είστε αποτελεσματικός σε αυτούς τους τομείς, αν εκλεγείτε;
Για να είναι διαχρονικό το αίτημα, πάει να πει ότι δεν έχει δοθεί λύση μέχρι σήμερα. Οι υποδομές και η καθημερινότητα είναι δύο προτεραιότητες που έχουμε θέσει. Δεν είναι κάτι θεωρητικό, αλλά κάτι που αντιμετωπίζουμε όσοι ζούμε εδώ. Η μάστιγα της γραφειοκρατίας είναι το πρώτο που θα αντιμετωπίσουμε, απλοποιώντας τις διαδικασίες. Σκοπεύουμε να τις ψηφιοποιήσουμε, τόσο βάζοντας τον πολίτη στο επίκεντρο όσο και εξυπηρετώντας τις επενδύσεις και τις επιχειρήσεις, τις υφιστάμενες και τις καινούργιες.

Αναφορικά με τις υποδομές, το οδικό δίκτυο είναι επίσης στις προτεραιότητές μας, ώστε κάθε γωνιά της Πελοποννήσου να γίνει προσβάσιμη και να υπάρχουν εκείνες οι υποδομές που θα καθιστούν την καθημερινότητα ευκολότερη. Από τα αντιπλημμυρικά έργα μέχρι τις αντιπυρικές ζώνες, τα έργα άρδευσης και ύδρευσης. Με απλά λόγια, θέλουμε η Πελοπόννησος να γίνει πόλος έλξης και για μόνιμη εγκατάσταση.

-Στην περίπτωση που έχετε εκλεγεί και κάποια στιγμή θιχτούν τα συμφέροντα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των πολιτών της, είστε έτοιμος να συγκρουστείτε με την κυβέρνηση γι’ αυτά;
Η απάντηση είναι «ναι». Και το λόγο τον αναφέρατε στην ερώτησή σας. Από τη στιγμή που οι πολίτες της Πελοποννήσου με εκλέξουν περιφερειάρχη, τα συμφέροντα του τόπου μας και των ανθρώπων του έρχονται σε πρώτη προτεραιότητα. Αυτά τα συμφέροντα αξιολογήσαμε και μορφοποιήσαμε στο ρεαλιστικό πρόγραμμα που θέτουμε στην κρίση των Πελοποννησίων.

Προσέξτε, όμως, η πρώτη μας δουλειά δεν είναι να συγκρουστούμε, δεν είναι αυτοσκοπός μας η σύγκρουση. Η πρώτη μας δουλειά θα είναι να συνεργαστούμε και να συνθέσουμε, έτσι ώστε το πρόγραμμά μας να εφαρμοστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και πιστέψτε με, έχουμε τον τρόπο για να πετύχουμε το στόχο μας και να καταστήσουμε την Πελοπόννησο μία Περιφέρεια πρότυπο και να πετύχουμε όσα πραγματικά μας αξίζουν.

Της Βίκυς Βετουλάκη