Δημήτρης Πτωχός: «Η μεγάλη νίκη που πετύχαμε είναι η αφετηρία για τη σκληρή δουλειά που μας περιμένει»

Δημήτρης Πτωχός: «Η μεγάλη νίκη που πετύχαμε είναι η αφετηρία για τη σκληρή δουλειά που μας περιμένει»

Σε πανηγυρικό μετατράπηκε το κλίμα αγωνίας που επικρατούσε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στο εκλογικό κέντρο του Δημήτρη Πτωχού στην Καλαμάτα, μετά την εκλογή του ως περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Μπορεί στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών να μην «ξεκαθάρισε» το αποτέλεσμα, καθώς ο Δημήτρης Πτωχός έλαβε 42,55% έναντι του Πέτρου Τατούλη που συγκέντρωσε 31,88%,  παρόλα αυτά, οι σημερινές κάλπες έδειξαν τον κ. Πτωχό να λαμβάνει ποσοστό 52,77%, έναντι του κ. Τατούλη που συγκεντρώνει ποσοστό 47,23%.

Φτάνοντας στο εκλογικό του κέντρο, λίγη ώρα νωρίτερα, ο κ. Πτωχός ευχαρίστησε όλους όσους τον εμπιστεύτηκαν και τον ανέδειξαν ως τον νέο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ενώ ιδιαίτερες ήταν οι ευχαριστίες που απέστειλε στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος στάθηκε αρωγός του όλο το προηγούμενο διάστημα.

«Οι πολίτες αποφάσισαν να πάμε μαζί την Πελοπόννησο Μπροστά» δήλωσε το βράδυ της Κυριακής 15 Οκτωβρίου έξω από το εκλογικό του κέντρο στην Καλαμάτα ο κ. Πτωχός.

Μιλώντας μπροστά σε πλήθος πολιτών, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» δεσμεύτηκε ότι «μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις και μαζί θα αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες» και ότι «σύντομα θα ξέρουν όλοι την Πελοπόννησο ως μία Περιφέρεια πρότυπο».

Θέλοντας να απευθύνει ξεχωριστές ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στην προχθεσινή νίκη του, ευχαρίστησε αρχικά «τους συμπολίτες που μας εμπιστεύτηκαν, από οποιονδήποτε πολιτικό χώρο και αν είναι, από οποιοδήποτε μετερίζι», «τους συνεργάτες μου για τη σκληρή δουλειά και την ανιδιοτέλεια» και «τους υποψηφίους του συνδυασμού μας».

Όπως τόνισε, «δώσαμε μαζί ένα μεγάλο αγώνα που θα θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή και θα είμαστε πάντα μαζί, ως ομάδα». Ευχαρίστησε, δε, την οικογένειά του, «τους ανθρώπους στους οποίους χρωστάω τα πάντα, που ήταν η άγκυρά μου σε αυτό το ταξίδι», την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, «για την τιμή, τη βοήθεια και την εμπιστοσύνη», καθώς και τον Αντώνη Σαμαρά, «ο οποίος στάθηκε κάτι παραπάνω από δάσκαλός μου στην πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε ότι «η μεγάλη νίκη που πετύχαμε είναι η αφετηρία για τη σκληρή δουλειά που μας περιμένει, για τις νίκες που θα καταφέρνουμε από εδώ και εμπρός, όλοι μαζί, κάθε μέρα, για ένα καλύτερο αύριο για την Πελοπόννησο».

Όπως πρόσθεσε, «η Πελοπόννησος αξίζει περισσότερα, μπορεί περισσότερα και ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε και θα το κάνουμε πράξη».

Την ίδια ώρα, έστειλε μήνυμα ενότητας, αφού όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «από σήμερα προχωράμε μπροστά με αισιοδοξία και αγάπη για την πατρίδα μας. Αφήνουμε οριστικά πίσω μας την τοξικότητα και τις νοοτροπίες του χθες. Όπως έλεγα σε όλη την προεκλογική περίοδο, το επαναλαμβάνω και τώρα: επιθυμία μου είναι να συνεχίσουμε όλοι μαζί, να καλλιεργήσουμε μια νέα σχέση ανάμεσα στην Περιφέρεια και τον πολίτη», ενώ εξήγησε: «Σε αυτή την πολιτική πιστεύω. Στην πολιτική όπου ενώνουν τις δυνάμεις τους άνθρωποι που μπορεί να προέρχονται από διαφορετικούς χώρους, αλλά ο κοινός σκοπός τούς ενώνει. Αυτό είναι το μέλλον στο οποίο ελπίζουμε».

Κλείνοντας, ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου επανέλαβε: «Μαζί πηγαίνουμε πιο μακριά. Μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις και μαζί θα αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες. Έχουμε το σχέδιο και μαζί θα το κάνουμε πράξη. Σύντομα θα ξέρουν όλοι την Πελοπόννησο ως μία Περιφέρεια πρότυπο! Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε και υπόσχομαι να την τιμήσω μέχρι τέλους».

«Η Πελοπόννησος έδωσε απαντήσεις»

Ανάμεσα στο πλήθος αυτοδιοικητικών, βουλευτών, πολιτευτών και υποστηρικτών της παράταξης της Ν.Δ. και του νέου περιφερειάρχη Πελοποννήσου που έδωσαν το «παρών» το βράδυ της Κυριακής στο εκλογικό κέντρο του Δημήτρη Πτωχού στην Καλαμάτα, ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρέθηκε στη Μεσσηνία για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Έπειτα από την οριστικοποίηση της νίκης του Δ. Πτωχού, ο πρώην πρωθυπουργός σχολίασε χαρακτηριστικά: «Η Πελοπόννησος σήμερα μίλησε. Η Πελοπόννησος σήμερα νίκησε. Η Πελοπόννησος σήμερα έδωσε απαντήσεις. Και η Πελοπόννησος σήμερα αποφάσισε να πάει μπροστά με τον Δημήτρη Πτωχό περιφερειάρχη».

Χρ.Μ.