Εκλογές: Ποιοι στηρίζουν ποιους στο β ́ γύρο

Εκλογές: Ποιοι στηρίζουν ποιους στο β ́ γύρο

Μανώλης Μάκαρης: «Οι εκλογείς να εκφράσουν στο β’ γύρο την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική και την επιλογή της»

«Πιστεύουμε ότι οι εκλογείς, άνδρες και γυναίκες, πρέπει να σταθμίσουν όλα τα δεδομένα και με οδηγό την κυρίαρχη βούλησή τους να εκφράσουν στο β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική και στη συγκεκριμένη επιλογή της» σχολιάζει η περιφερειακή παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος», με επικεφαλής τον Μανώλη Μάκαρη.

Όπως σημειώνεται ακόμα σε ανακοίνωσή της, «αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους χιλιάδες Πελοποννήσιους πολίτες που τάχθηκαν στο πλευρό της και την έφεραν στην τρίτη θέση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η προεκλογική περίοδος και το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών ανέδειξαν μια σειρά ζητήματα και προβληματισμούς, τα οποία δικαίωσαν την κάθοδό μας και κάνουν επιτακτική ανάγκη τη συνέχιση της πάλης μας μέσα από την εκπροσώπησή μας στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα:

1. Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στην εκλογική νομοθεσία πολλαπλασίασαν τα εμπόδια στη συνεργασία διαφορετικών παρατάξεων με βάση τις προγραμματικές τους θέσεις. Παράλληλα, νόθευσαν τη βούληση των πολιτών υπέρ των ισχυρότερων συνδυασμών, με την κατάργηση της απλής αναλογικής και τη θέσπιση του ορίου του 3%. Επιπλέον, γίνεται μια ξεκάθαρη προσπάθεια από την κυβέρνηση να “διορίσει” περιφερειάρχες ανά την Ελλάδα, όπως στην περίπτωση του κ. Πτωχού, που μας βρίσκει αντίθετους.

2. Καταθέσαμε μια σειρά προτάσεων για την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική πολιτική, την αποτελεσματική λειτουργία της Περιφέρειας, τις οποίες, παρά τον περιορισμένο χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας, επικοινωνήσαμε στους πολίτες της Πελοποννήσου. Προτάσεις στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων θέσεων, της αδιαφάνειας, της διεύρυνσης των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, των ρουσφετολογικών πρακτικών, που με σαφήνεια υποστηρίζει και γι’ αυτό επελέγη, άλλωστε, μεταξύ των διαφόρων φατριών της Ν.Δ., ο υποψήφιός της, κ. Πτωχός.

3. Ως παράταξη “Πρώτα η Πελοπόννησος” πιστεύουμε ότι οι εκλογείς, άνδρες και γυναίκες, πρέπει να σταθμίσουν όλα τα ανωτέρω δεδομένα και με οδηγό την κυρίαρχη βούλησή τους να εκφράσουν στο β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική και στη συγκεκριμένη επιλογή της.

Εμείς, από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι θα τιμήσουμε την εντολή όσων επέλεξαν το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας, συνεχίζοντας τη μάχη στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την αποτροπή των αντιλαϊκών πολιτικών με την κατάθεση των δικών μας θέσεων. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους πολίτες, ώστε να ακούμε τα προβλήματά τους και να προτείνουμε λύσεις, τόσο με τον κοινωνικό όσο και με το θεσμικό μας ρόλο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια δημοκρατική Περιφέρεια, για μια Πελοπόννησο με ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες».


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ
«Ξέφτισε το αφήγημα ότι Δήμος και Περιφέρεια δουλεύουν για την προστασία του πολίτη»
«Το αφήγημα ότι Δήμος και Περιφέρεια δουλεύουν για την προστασία του πολίτη, ξέφτισε με την προχθεσινή καταιγίδα και στο Δήμο μας» σχολιάζει η Λαϊκή Συσπείρωση Πύλου – Νέστορος για τις πλημμύρες στην Πύλο.

«Όλοι παρακολουθήσαμε», επισημαίνεται, «τις απίστευτες εικόνες μετά τη βροχή στην Πύλο με τους δρόμους και την πλατεία να έχουν μετατραπεί σε βούρκο με λάσπες.

Φέρνει τρόμο και τραγικούς συνειρμούς το τι ακόμα μπορεί να γίνει σε κάποιο πιο έντονο φαινόμενο, όπως του περασμένου μήνα στη Θεσσαλία.

Αποτελεί, όμως, και τραγική ειρωνεία σε μια περίοδο μετά τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής, αλλά και της αντιπολίτευσης, που ήταν στο τιμόνι του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια, όπου παρουσιάστηκε το “μεγαλείο” των έργων που έγιναν, να βλέπουμε αυτές τις εικόνες.

Το αφήγημα ότι Δήμος και Περιφέρεια δουλεύουν για την προστασία του πολίτη, ξέφτισε με την προχθεσινή καταιγίδα και στο Δήμο μας.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και χωράφια είναι, τελικά, μερικά από τα αποτελέσματα της άναρχης τουριστικής ανάπτυξης που συντελείται στη περιοχή και μετατρέπει ολόκληρες πλαγιές σε πίστες του γκολφ.

Για την κατάσταση που επικρατεί μοναδικοί υπεύθυνοι είναι οι κυβερνήσεις, τόσο η σημερινή της Νέας Δημοκρατίας όσο και όλες οι προηγούμενες και η διαχρονική πολιτική τους, όπως και η πολιτική που εφαρμόζουν η Περιφέρεια και Δημοτική Αρχή. Κι αυτό, γιατί αντιμετωπίζουν την αναγκαία αντιπλημμυρική προστασία ως “περιττό κόστος” και χρόνια τώρα αδιαφορούν όταν πρέπει να καλύψουν τις λαϊκές ανάγκες.

Τελικά, τα μεγάλα λόγια για τη μετατροπή της Πύλου σε Μονακό, με την κατασκευή μαρίνας που θα δένουν τα κότερα εκατομμυριούχων, δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματική εικόνα, δηλαδή ότι ο λαός είναι απροστάτευτος, στη λογική του “πάμε και όπου βγει”…

Υ.Γ. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι οι απερχόμενες Δημοτικές Αρχές, που αναμετρούνται στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, τήρησαν τη δέσμευσή τους: Δημιούργησαν τη “μαρίνα της Πύλου”, όχι απλά στο λιμάνι, αλλά μέσα στην ίδια την πόλη, γιατί σήμερα και στην επόμενη βροχή θα χρειαζόμαστε βάρκες για να μπορούμε να επιπλεύσουμε στα λασπόνερα. Ας τους βουλιάξει ο λαός σε αυτά με τον αγώνα του».


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ»

«Οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν όποιον θεωρούν ότι θα έχει καλύτερα αποτελέσματα για τη Μάνη μας»
Την Τετάρτη 11/10/23 συνήλθε η ομάδα του συνδυασμού μας με θέμα τη στάση μας στις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου. Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που μας στήριξαν, συγχαίρουμε όλους τους συνδυασμούς και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτούς που προηγήθηκαν και τα καλύτερα για την περιοχή.

Ο συνδυασμός μας δεν πέτυχε να περάσει στους ψηφοφόρους τις απόψεις του για την πορεία του τόπου και το όραμά του για το μέλλον του Δήμου μας με ένα νέο μοντέλο διοίκησης.

Καλούμε τους ψηφοφόρους που εμπιστεύονται την κρίση μας να πάνε να ψηφίσουν όποιον οι ίδιοι θεωρούν ότι το σχήμα του θα έχει καλύτερα αποτελέσματα για τη Μάνη μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε συντεταγμένα να μετέχουμε με τις δυνάμεις μας μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο και να προτείνουμε λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και στις προκλήσεις που θα προκύπτουν.
Αλέξης Ρουτζούνης


«Στήριξα και στηρίζω ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητα του κ. Πτωχού»
Με αφορμή την έκθεσή μου στο προεκλογικό βίντεο του υποψηφίου περιφερειάρχη κ. Τατούλη, οφείλω να διευκρινίσω τα εξής:

1. Η φωτογραφία που εμφανίζεται στο εν λόγω βίντεο είναι του 2019, όταν ο περιφερειάρχης τότε κ. Τατούλης επισκέφθηκε το Δήμο Τριφυλίας και συγκεκριμένα την πόλη των Γαργαλιάνων και εγώ τον υποδέχθηκα με την ιδιότητα του δημάρχου Τριφυλίας, με θέμα τη δημιουργία του Σκοπευτηρίου Γαργαλιάνων.

2. Η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε χωρίς τη συναίνεσή μου.

3 . Πιστεύω ότι η Πελοπόννησος οφείλει και πρέπει να αλλάξει σελίδα και προς αυτήν την κατεύθυνση στήριξα και στηρίζω ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητα του κ. Πτωχού.
Παναγιώτης Κατσίβελας


Ο Δ. Βρεττάκος… στοιχίζεται στο πλευρό του Δ. Καφαντάρη
Ανακοίνωση στήριξης του Δημήτρη Καφαντάρη στο δεύτερο γύρο των εκλογών για το Δήμο Πύλου – Νέστορος εξέδωσε ο Δημήτρης Βρεττάκος, υποψήφιος δήμαρχος, που ήρθε τρίτος την πρώτη Κυριακή με ποσοστό λίγο πάνω από το 14%.

Ο Δημήτρης Βρεττάκος σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση ότι ζητήθηκε από τους δύο υποψήφιους δημάρχους του δεύτερου γύρου, τον Παναγιώτη Καρβέλα και τον Δημήτρη Καφαντάρη, να απαντήσουν εγγράφως σε ποια σημεία συμφωνούν με το πρόγραμμα του δικού συνδυασμού.

Από τις απαντήσεις που έδωσαν οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι, σημειώνει, προκύπτει ότι ο Δημήτρης Καφαντάρης με τη «λεπτομερή απάντησή του μου έδειξε ότι αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις προτάσεις μας και ότι δεσμεύτηκε, όπου μπορούσε, να επιτευχθεί η μεταξύ μας Προγραμματική Σύγκλιση»…