Έντονη διαμαρτυρία των Συλλόγων Γονέων για το ασανσέρ στα ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Έντονη διαμαρτυρία των Συλλόγων  Γονέων για το ασανσέρ στα ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Έντονα διαμαρτύρεται η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας για την εγκατάσταση και λειτουργία ανελκυστήρα στο ΕΠΑΛ και αναρωτιέται πόσα χρόνια τελικά απαιτούνται για να κατασκευαστεί ένα ασανσέρ.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση υπενθυμίζει ότι τον Απρίλιο του 2018 ο Σύλλογος Γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας πήρε μια σπουδαία πρωτοβουλία, προκειμένου να αναδείξει το κινητικό πρόβλημα μαθητή του σχολείου τους, που τη χρονιά εκείνη τελείωνε το Δημοτικό.

«Με αυτή την ενέργεια προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία και τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και ο συγκεκριμένος μαθητής να συνεχίσει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα προσβασιμότητας. Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν σχεδόν 5 χρόνια και ο μαθητής αυτός βρίσκεται στην τελευταία τάξη του Λυκείου. Στις πολλαπλές παρεμβάσεις μας στο Δήμο κατά το παρελθόν ακούσαμε πολλά με κορυφαίο “να αλλάξει σχολείο!”.

Στη συνέχεια, το Σεπτέμβριο του 2020, επιτέλους είδαμε να ξεκινάει η ανέγερση ανελκυστήρα στο σχολικό συγκρότημα του 1ου & του 2ου ΕΠΑΛ, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί, παρά τη διαβεβαίωση του ίδιου του δημάρχου στις 19/7/2023 ότι έχει τεθεί σε λειτουργία. Ντροπή! Απαιτούμε να λυθεί άμεσα αυτή η απαράδεκτη κατάσταση!», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.