Επίθεση Π. Νίκα σε Χρ. Σταϊκούρα ότι εξαφάνισε το έργο του

Επίθεση Π. Νίκα σε Χρ. Σταϊκούρα ότι εξαφάνισε το έργο του

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, εξαπέλυσε χθες με δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του πρώτου στη Μεσσηνία και την αναφορά του σε έργα.

Μάλιστα, ο κ. Νίκας τού απεύθυνε δημόσια απάντηση, τονίζοντας «πως επιτέλους τα ΘΑ πρέπει να τελειώνουν κάποια στιγμή», και ζητώντας χρονοδιαγράμματα για μεγάλα έργα του νομού.

Απάντηση
Ειδικότερα, ο κ. Νίκας ανέφερε στη δήλωσή του: «Ο υπουργός Υποδομών, εκτελώντας προφανώς το κομματικό του καθήκον στην Πυλία και την Τριφυλία, εσκεμμένα “εξαφάνισε” το έργο της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη περιοχή, για ευνόητους λόγους.

Ευτυχώς, οι πολίτες γνωρίζουν. Έτσι:

-Η 9η εθνική οδός (τμήμα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι) κατασκευάζεται από την Περιφέρεια

-Για την παράκαμψη της Γιάλοβας, η Περιφέρεια συνέταξε την οριστική μελέτη με προϋπολογισμό 286.000 ευρώ, το τεχνικό δελτίο κ.λπ. και αγωνίστηκε για την ένταξη του έργου σε συνεργασία με τον υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή

-Τα λιμάνια Κυπαρισσίας και Μαραθόπολης κατασκευάζονται από την Περιφέρεια

-Η ανάπλαση στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστιάνων υλοποιείται από την Περιφέρεια, η θεμελίωση των τειχών του Κάστρου Κυπαρισσίας και η αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Χώρας χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια

-Η ένταξη της πλατείας των Φιλιατρών στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” έγινε από την Περιφέρεια

-Αθλητικά έργα στους Γαργαλιάνους και την Κυπαρισσία εκτελούνται από την Περιφέρεια

-Αρδευτικά έργα στους Γαργαλιάνους και ο εκσυγχρονισμός των γεωτρήσεων στα Φιλιατρά εκτελέστηκαν από την Περιφέρεια

-Η βελτίωση του δρόμου προς Πύλο, η βελτίωση της 9ης επαρχιακής οδού προς Κορώνη, υλοποιούνται από την Περιφέρεια

-Το Κέντρο Υγείας των Γαργαλιάνων αναβαθμίστηκε από την Περιφέρεια.

Υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί (και έχει την αρμοδιότητα) για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πύργος – Τσακώνα (υπόσχεση εδώ και 2 χρόνια), την κατασκευή των αρδευτικών καναλιών στο -εκκενούμενο για λόγους ασφαλείας- Φιλιατρινό φράγμα (υπόσχεση εδώ και 4 χρόνια), την κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα – Μεθώνη (υπόσχεση εδώ και 4 χρόνια), την κατασκευή του Μιναγιώτικου φράγματος (υπόσχεση εδώ και 3 χρόνια). Για αυτά χρειαζόμαστε ενημέρωση και χρονοδιαγράμματα».

Της Βίκυς Βετουλάκη