Έρχονται στην Costa Navarino δύο πενθήμερα προγράμματα για επαγγελματίες σεφ και φίλους της μαγειρικής

Έρχονται στην Costa Navarino δύο πενθήμερα προγράμματα για επαγγελματίες σεφ και φίλους της μαγειρικής

Η Costa Navarino ανακοινώνει μια νέα συνεργασία με το διεθνώς αναγνωρισμένο Culinary Institute of America (CIA), φέρνοντας στην Ελλάδα δύο αποκλειστικά πενθήμερα προγράμματα για επαγγελματίες σεφ και λάτρεις της μαγειρικής, στις αρχές του 2024.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μαθήματα σε μικρά γκρουπ, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων εκπαιδευτών/σεφ του CIA, δίπλα στους οποίους έχουν θητεύσει παγκοσμίου φήμης σεφ κι επαγγελματίες του χώρου, για πάνω από 75 χρόνια.

Lunch service in the Ristorante Caterina De’Medici’s kitchen on The Culinary Institute of America’s New York campus.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε επαγγελματικές κουζίνες, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο The Westin Resort Costa Navarino. Παράλληλα, θα έχουν πρόσβαση σε πληθώρα εμπειριών και δραστηριοτήτων, καθώς και στις αθλητικές εγκαταστάσεις, τους χώρους spa & ευεξίας και σε εξορμήσεις στη φύση, συνδυάζοντας την αγάπη τους για τη μαγειρική με τον πολιτισμό, την ιστορία και τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

Το εντατικό πρόγραμμα για επαγγελματίες θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου και θα επικεντρωθεί στο “Plant Forward Cooking”. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε βασικές τεχνικές και μεθόδους για το πώς να αντλούν τη μέγιστη γεύση από φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και άλλα συστατικά. Θα αντλήσουν έμπνευση από διεθνείς κουζίνες, δημιουργώντας νέα πιάτα, με τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τα μενού των εστιατορίων τους. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι σεφ θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής, καθώς και 3 Μονάδες Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (CEU’s).

Μια εβδομάδα μετά, από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου 2024, το CIA θα παρουσιάσει ένα από τα signature προγράμματά του, το “Food Enthusiast Bootcamp”, δίνοντας την ευκαιρία στους φίλους της μαγειρικής να εξελίξουν τις γνώσεις τους και να αναβαθμίσουν τις ικανότητές τους. Κατά τη διάρκεια του πενθήμερου προγράμματος, οι ερασιτέχνες σεφ θα εκπαιδευτούν σε παραδοσιακές μεθόδους και τεχνικές, ενώ θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Στη διάρκεια της παραμονής τους στην Costa Navarino, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη γαστρονομική κληρονομιά της Μεσσηνίας.