Η Eurobank επιβράβευσε αριστούχους από την Πελοπόννησο

Η Eurobank επιβράβευσε αριστούχους από την Πελοπόννησο

“Τρίτωσε”… η επιτυχία για το 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας

Τους 81 αριστούχους αποφοίτους Λυκείων στις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Κορινθίας βράβευσε η Eurobank στην Τρίπολη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Μπροστά για την Παιδεία», το οποίο συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, έχοντας βραβεύσει συνολικά 22.571 αριστούχους σε όλη την Ελλάδα.

Οι 81 αριστούχοι μαθητές, που ξεχώρισαν φέτος στις συγκεκριμένες Περιφερειακές Ενότητες με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, τιμήθηκαν στις 20 Οκτωβρίου, στην πρώτη δια ζώσης τελετή βράβευσης, έπειτα από απουσία τεσσάρων ετών λόγω της πανδημίας.

Οι μαθητές, οι οικογένειές τους, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και τοπικοί φορείς, βρέθηκαν ξανά μαζί σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, όπου επαναβεβαιώθηκε εμφατικά η αποδοχή του μακροβιότερου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα, που υπογραμμίζει με συνέπεια την αμείωτη δυναμική της αξίας της Παιδείας στην ελληνική κοινωνία.

Για την Eurobank, η συνεπής επένδυση στην Παιδεία αποτελεί πολλαπλασιαστή αξίας στον κοινό στόχο για ανάπτυξη και πρόοδο, με πολλαπλές θετικές επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό. Είναι θεμέλιος λίθος κάθε προσπάθειας για ατομική, και όχι μόνον, εξέλιξη και απαντά διαχρονικά στο πάγιο αίτημα για συλλογική πρόοδο, ευημερία και ανάπτυξη όλων εκείνων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που κάνουν τις κοινωνίες και τις οικονομίες να ξεχωρίζουν, ακόμα και σε περιβάλλον απρόβλεπτων και σοβαρών προκλήσεων.

Η στήριξη της νέας γενιάς στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου οι απαιτήσεις και τα ζητούμενα διαρκώς αλλάζουν και επαναξιολογούνται, αποτελεί προτεραιότητα για την Eurobank, που εστιάζει διαχρονικά την κοινωνική της δράση στην Παιδεία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Καινοτομία και τη Νεανική Επιχειρηματικότητα, τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε επτά Λύκεια, από τα οποία αποφοίτησε ο κάθε ένας από τους αριστούχους μαθητές με το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Συγκεκριμένα, στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, λόγω ισοβαθμίας των αριστούχων, βραβεύθηκαν το 1ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης και το 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης, τα οποία αμφότερα διακρίθηκαν για 3η φορά στο πλαίσιο του προγράμματος.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας το Γενικό Λύκειο Κρανιδίου βραβεύτηκε για 5η φορά.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας το 2ο Γενικό Λύκειο Πύργου διακρίθηκε για 2η φορά.  Στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας το 3ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου βραβεύτηκε για πρώτη φορά στη διάρκεια του προγράμματος. Στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας το 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης απέσπασε για 11η φορά την ίδια διάκριση. Στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας το 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας απέσπασε για 3η φορά την τιμητική διάκριση.

Στην ομιλία του ο τομεάρχης Κεντροδυτικής Αττικής και Πελοποννήσου, Χρήστος Ντούρης, τόνισε: «Για την Eurobank η Παιδεία αποτελεί μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα κάθε κοινωνίας που είναι ικανό να θωρακίσει τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, την επίτευξη προόδου, ευημερίας και βιώσιμης ανάπτυξης. Σε έναν κόσμο που τα πάντα αλλάζουν δραματικά από τη μια στιγμή στην άλλη, σε μια περίοδο που οι διαδοχικές κρίσεις είναι η νέα κανονικότητα, η σωστή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση, η κατάκτηση της γνώσης και η διάκριση στον τομέα της Παιδείας ευρύτερα αποτελούν μοναδικά εφόδια για τη θωράκιση της νέας γενιάς σε κάθε νέα πρόκληση και εχέγγυο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Στην Ελλάδα τα νέα παιδιά αποδεικνύουν κάθε χρόνο πως συνεχίζουν να παλεύουν απαρέγκλιτα και να διακρίνονται στο δύσκολο πεδίο της γνώσης και των επιστημών και αυτό δε συνιστά μόνο ελπίδα για το μέλλον, αλλά και υποχρέωση όλων μας να συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε με κάθε τρόπο».