Ημερίδα της Γενικής Διεύθυνσης Υδάτων του ΥΠΕΝ στην Καλαμάτα

Ημερίδα της Γενικής Διεύθυνσης  Υδάτων του ΥΠΕΝ στην Καλαμάτα

Στο κτήριο της Φιλαρμονικής

Μια σημαντική εκδήλωση διοργανώθηκε στην Καλαμάτα από τη Γενική Διεύθυνση Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Πρόκειται για την ημερίδα διαβούλευσης με θέμα «2η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ) του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Πελοποννήσου (EL01)», με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού και την καταγραφή απόψεων.

Στην ημερίδα διαβούλευσης, που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε χθες στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής, χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ανάγκη ολιστικής αντιπλημμυρικής θωράκισης της Καλαμάτας. Εστίασε δε στην αξία των έργων που ενισχύουν τον υδροφόρο ορίζοντα και αξιοποιούν τον υδάτινο πλούτο, στηρίζοντας την πρωτογενή παραγωγή, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στα οφέλη που μπορούν να προκύψουν μέσω της αξιοποίησης της συμμετοχής της Καλαμάτας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.