Κ. Μητσοτάκης: Δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη ΝΔ

Κ. Μητσοτάκης: Δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη ΝΔ

Προβληματισμένος και σχετικά αμήχανος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες δηλώσεις του, όπου σχολίασε τα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών που σαφώς δεν ήταν αυτά που προσδοκούσε η ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός μετά τα συγχαρητήρια στους νικητές και τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με την τοπική αυτοδιοίκηση -που μένει να φανεί αν δεν ήταν απλώς τυπικά λόγια- δεν παρέλειψε να μιλήσει για τα πολιτικά συμπεράσματα και μηνύματα του β’ γύρου των εκλογών.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ως μήνυμα που πρέπει να ερμηνευτεί και να προβληματίσει τους πάντες, το υψηλό ποσοστό αποχής, ζήτημα ωστόσο στο οποίο η ΝΔ δεν είχε εστιάσει την πρώτη Κυριακή, οπότε ο χάρτης είχε πολύ μπλε.

Παραδέχθηκε ότι δεν ήταν μια καλή βραδιά για τη ΝΔ, πετώντας καρφιά προς του αντάρτες που επηρέασαν το βαθμό συσπείρωσης γύρω από τους υποψηφίους της ΝΔ, αλλά και σπεύδοντας να πει ότι τα βασικά πολιτικά συμπεράσματα που αφορούν την δύναμη των κομμάτων βγήκαν την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Θέλω να συγχαρώ όλους που εξελέγησαν και να τους διαβεβαιώσω ότι είναι χρέος της κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί τους. Προσμένουμε σε γόνιμη και παραγωγική συνεργασία» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

tanea.gr