Καλαμάτα: Ανήλικος «άνοιγε» καταστήματα στην πλατεία 23ης Μαρτίου

Καλαμάτα: Ανήλικος «άνοιγε» καταστήματα  στην πλατεία 23ης Μαρτίου

Δύο καταστήματα της πλατείας 23ης Μαρτίου διέρρηξε ένας ανήλικος το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, αφαιρώντας χρήματα από τις ταμειακές μηχανές.

Ο ανήλικος συνελήφθη έπειτα από βιντεοληπτικό υλικό που είχε καταγράψει τη δράση του και συνελήφθη στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου.

Κατά τις ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις έγιναν έλεγχοι συνολικά σε όλη την Περιφέρεια σε 1.058 άτομα, εκ των οποίων 861 ήταν Έλληνες και 197 αλλοδαποί, καθώς και σε 743 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 86 άτομα, από τα οποία 58 ήταν Έλληνες και 28 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 41 άτομα.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν 315 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συλλήψεις στη Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

-Ένας 40χρονος στην Καλαμάτα για ναρκωτικά, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του 7 ναρκωτικά δισκία και 0,5 γραμμάρια χασίς

-Ένας ανήλικος 17,5 χρόνων για κλοπές. Ο ανήλικος το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη έσπασε την τζαμαρία από κατάστημα της 23ης Μαρτίου και από την ταμειακή του μηχανή αφαίρεσε 30 ευρώ. Ακολούθως, έσπασε την τζαμαρία και σε δεύτερο κατάστημα της περιοχής, ενώ αυτή τη φορά από την ταμειακή αφαίρεσε 250 ευρώ. Οι κάμερες, όμως, κατέγραψαν τη δράση του και έτσι σύντομα έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και η 53χρονη μητέρα του, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

-Δύο άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Ένας αλλοδαπός ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους, κατά τόπο, εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Της Βίκυς Βετουλάκη