Καλαμάτα: Απολογούνται τη Δευτέρα οι συλληφθέντες για την κοκαΐνη

Καλαμάτα: Απολογούνται τη Δευτέρα  οι συλληφθέντες για την κοκαΐνη

Προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή τη Δευτέρα έχουν λάβει οι τέσσερις κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν την Τετάρτη για διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης στην Καλαμάτα.

Οι τέσσερις συνελήφθησαν σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, μαζί με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ένας 53χρονος, ιδιοκτήτης ίντερνετ καφέ, ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, είχε αναλάβει το συντονισμό των υπόλοιπων μελών για τη διακίνηση των ναρκωτικών εντός του καταστήματος. Ένας 44χρονος και ένας 41χρονος, υπάλληλοι του ίντερνετ καφέ, που είχαν αναλάβει τη διακίνηση των ναρκωτικών και ένας ακόμα 44χρονος, που από κοινού με τον 53χρονο αρχηγό είχαν αναλάβει τη μεταφορά των ναρκωτικών από τις «καβάτζες» που χρησιμοποιούσαν στο κατάστημα.

Τα ναρκωτικά απέκρυβαν σε διάφορα σημεία στην περιοχή «Παναγίτσα», στο δρόμο προς Δήμιοβα, όπου και συνελήφθησαν οι τρεις πρώτοι κατά τη μεταφορά.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση είναι για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων, περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων.

Οι τελευταίες κατηγορίες αφορούν στον 53χρονο, καθώς κατά την επιχείρηση τραυμάτισε ελαφρά έναν αστυνομικό, ενώ προσπάθησε να τραυματίσει άλλους δύο και οι υπόλοιποι τον ακινητοποίησαν πυροβολώντας τα λάστιχα του αυτοκινήτου που επέβαινε.

Οι αστυνομικοί, εκτός των άλλων, κατέσχεσαν 1,7 κιλά κοκαΐνης.

Β.Β.

Φώτο αρχείου