Καλαμάτα: Γυναίκες Ρομά άνοιγαν πόρτες σε πολυκατοικίες με στόχο τη διάρρηξη διαμερισμάτων

Καλαμάτα: Γυναίκες Ρομά άνοιγαν πόρτες σε πολυκατοικίες με στόχο τη διάρρηξη διαμερισμάτων

Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε και στη Μεσσηνία για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Σε μία περίπτωση συνελήφθησαν δύο γυναίκες Ρομά που προσπαθούσαν να διαρρήξουν διαμερίσματα σε πολυκατοικίες.

Οι επιχειρήσεις διεξήχθησαν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κατά τη διάρκειά τους έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.290 άτομα, εκ των οποίων τα 1.109 Έλληνες και 181 αλλοδαποί, καθώς και σε 993 οχήματα.

Συλλήψεις

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 97 άτομα, από τα οποία 78 ήταν Έλληνες και 19 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 64 άτομα. Επίσης, βεβαιώθηκαν συνολικά 159 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

-Δύο γυναίκες Ρομά για απόπειρες κλοπής. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί συνέλαβαν μία 51χρονη και μία 24χρονη, διότι εντοπίσθηκαν σε πολυκατοικίες στην οδό Δημοκρίτου. Όπως αποδείχτηκε, οι δύο γυναίκες τεχνηέντως παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους πολυκατοικιών και ανέβαιναν στους ορόφους. Ωστόσο, έγιναν αντιληπτές από ένοικο και δεν ολοκλήρωσαν τις πράξεις τους, ενώ ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και συνελήφθησαν. Όπως προέκυψε, με την ίδια μεθοδολογία οι δύο γυναίκες είχαν μπει σε πολυκατοικίες στην ίδια περιοχή το πρωί και το μεσημέρι στις 25 Σεπτεμβρίου.

-Ένας 23χρονος στην Καλαμάτα, για ναρκωτικά, καθώς κατείχε ένα τσιγαριλίκι

-Έξι άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Β.Β.