Καλαμάτα: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου 1940

Καλαμάτα: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου 1940

Εορταστικές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Καλαμάτα και τις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων.

Ειδικότερα, χθες πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και εορταστικές εκδηλώσεις σε ειδικές συγκεντρώσεις των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Στις 11.00 έγινε κατάθεση στεφάνων από μαθητές και μαθήτριες, επί της κεντρικής πλατείας, στους ανδριάντες των Ηρώων και στην Παραλία, στο μνημείο του Αφανούς Ναύτη.

Στις 11.30 έγινε κατάθεση στεφάνων  από φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μαθητές και μαθήτριες, προσκόπους και οδηγούς, στο Ηρώο των Πεσόντων επί της πλατείας 23ης Μαρτίου, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκε  ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ “ΟΧΙ”

Σήμερα οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα ως εξής:

7.00: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.

10.15: Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, κατά την οποία θα προστεί ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Ακολούθως, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον δρα Βασίλειο Χαντζή, περιφερειακό συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μετάβαση εκπροσώπων Αρχών, Οργανώσεων και Κοινού από το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση προ του Ηρώου των Πεσόντων και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση εθνικού ύμνου. Ακολούθως, οι εκπρόσωποι Αρχών και Οργανώσεων και το Κοινό θα μεταβούν στο χώρο της παρέλασης, επί της κεντρικής πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί και θα μετάσχουν σε αυτήν οι εξής: Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, μαθητές και μαθήτριες, Ε.Ε.Σ, Σ.Ε.Ο., πρόσκοποι, σύλλογοι και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.