«ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ»: Όποιος δεν έχει επιχειρήματα, παίζει το «κρυφτό» με το ντιμπέιτ και τις ευθύνες του

«ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ»: Όποιος δεν έχει επιχειρήματα, παίζει  το «κρυφτό» με το ντιμπέιτ και τις ευθύνες του

Ενώ όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι Καλαμάτας δέχονται και επιζητούν να συμμετάσχουν σε μια τηλεμαχία (ντιμπέιτ), ώστε να κρίνουν οι πολίτες τη στάση τους απέναντι στα μικρά και μεγάλα ζητήματα του Δήμου, και κυρίως τις προτάσεις τους, ο μόνος που επιμένει να κρύβεται έπειτα από τόσες δημόσιες προσκλήσεις είναι ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Δεν είναι τυχαίο. Τα πεπραγμένα του κ. Βασιλόπουλου και της Δημοτικής Αρχής δεν αντέχουν σε οποιαδήποτε κριτική. Ο ίδιος δεν έχει ούτε ένα επιχείρημα που να μην καταρρίπτεται αμέσως: Όχι μόνο από τους αντιπάλους του, αλλά από την ίδια την πραγματικότητα, από τα στοιχεία, από τα δεδομένα. Και δεν υπάρχει σχεδόν καμία προεκλογική του υπόσχεση από το 2019, την οποία να τήρησε στο ακέραιο!

Όμως, η ένοχη σιωπή απλώς επιβεβαιώνει την ανεπάρκεια.

Ο Βασίλης Τζαμουράνης γνωρίζει σήμερα όσο λίγοι όλα τα θέματα και τις ανάγκες της Καλαμάτας (όχι μόνο της πόλης, αλλά και των πρώην Δήμων και των χωριών). Με συγκεκριμένα στοιχεία και σε βάθος. Γι’ αυτό ανά πάσα στιγμή μπορεί να απαντήσει με ακρίβεια: «Τι δεν πηγαίνει καλά, πού, γιατί – και τι μπορεί να γίνει, πώς και πότε».

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος, που διοικεί το Δήμο επί 4 χρόνια, δεν είναι σε θέση να κάνει κάτι τέτοιο. Μπορεί απλώς να ξαναδώσει τις ίδιες υποσχέσεις, αλλά καμία εξήγηση, γιατί όλες αυτές οι υποσχέσεις έμειναν στο ράφι μια τετραετία.

Εν τω μεταξύ, κανένα μέσο ενημέρωσης, ειδικά τηλεοπτικό, δεν οργάνωσε έστω ένα «στρογγυλό τραπέζι» για τους υποψήφιους συμβούλους των παρατάξεων. Κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι και σύμβουλοι μονοπωλούν απλώς τη δημοσιότητα. Έτσι, κανένα ζήτημα σοβαρό της πόλης και του Δήμου δεν αναδείχθηκε ουσιαστικά, μέσα στην προεκλογική περίοδο.

Αυτές οι ελλείψεις και οι στρεβλώσεις υπονομεύουν την ενημέρωση των πολιτών. Πληγώνουν τους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης και την ίδια τη Δημοκρατία.

Αλλά είμαστε βέβαιοι πως οι δημότες γνωρίζουν πλέον καλά ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί: Και να εξηγήσει και, κυρίως, να πράξει.

Θα δώσουν, λοιπόν, την εμπιστοσύνη τους σε κάποιον που δεν την έχει προδώσει. Σε κάποιον που την αξίζει.

Συνδυασμός «ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ»