Λαμπρινή (Νίνα) Δράκου – Χρυσού: «Nα δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε το Δήμο Καλαμάτας μας ακόμη πιο όμορφο»

Λαμπρινή (Νίνα) Δράκου – Χρυσού: «Nα δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε το Δήμο Καλαμάτας μας ακόμη πιο όμορφο»

Πιστεύοντας στη ρήση «Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο», η Λαμπρινή (Νίνα) Δράκου – Χρυσού, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Δημιουργική Πρωτοβουλία – Θανάσης Βασιλόπουλος», καλεί όλες και όλους «να δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε το Δήμο Καλαμάτας μας ακόμη πιο όμορφο»:

-Σε λίγα 24ωρα οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες. Στις επαφές που είχατε με τον κόσμο τι σας είπε; Με τι κριτήριο θα δώσει την ψήφο του;
Ο κόσμος πάντα ψηφίζει εκείνες και εκείνους που έχουν ένα πειστικό σχέδιο και πείθουν περισσότερο ότι μπορούν να αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής στην πόλη και τις Κοινότητες.

Ο δήμαρχός μας, Θανάσης Βασιλόπουλος και ο συνδυασμός μας, «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας», με τη δουλειά που έγινε στα τέσσερα χρόνια της πρώτης θητείας έχουν δώσει δείγματα γραφής. Μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, σε συνθήκες lockdown και εν μέσω της ενεργειακής κρίσης, και σημαντικά έργα έφεραν εις πέρας, και το Δήμο κράτησαν σε λειτουργία και υγιέστατη οικονομική κατάσταση. Κυρίως, όμως, ο δήμαρχός μας εξασφάλισε εγκρίσεις και μεγάλες χρηματοδοτήσεις για έργα που δεν έχουν ξαναγίνει στο Δήμο μας και θα εκτελεστούν τη νέα πενταετία.

Το εμβληματικότερο δε πρόγραμμα της νέας πενταετίας είναι η ένταξη της Καλαμάτας στην Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι το 2030.

Πιστεύω, με την εργατικότητα, το πάθος και την επιδίωξη της καινοτομίας που με διακρίνουν, θα είμαι χρήσιμη στη πολλή δουλειά που έχει να γίνει τα πέντε επόμενα χρόνια για την αλλαγή του μέλλοντος της Καλαμάτας μας. Καλώ τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μου να με εμπιστευτούν, βάζοντας ως κριτήριο και το τι έχω προσφέρει μέσα από τη δουλειά μου και τις δραστηριότητές μου στην Καλαμάτα, αλλά κυρίως την όρεξη και το δυναμισμό που με διακρίνει, πέρα από τις γνώσεις.

-Συγκεκριμένα πώς έχετε βοηθήσει την Καλαμάτα;
Η Καλαμάτα είναι η πόλη που διοργανώνει και φιλοξενεί το μεγαλύτερο στην Ελλάδα χοροαθλητικό φεστιβάλ, το Διεθνές Kalamata Dance Cup, το οποίο εμείς εμπνευστήκαμε και υλοποιούμε με πολύ κόπο, αλλά και με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, γιατί φέρνει στην πόλη 1500 + πλέον χορευτές αθλητές από όλη την Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες του κόσμου κάθε Νοέμβριο, σε περίοδο μη τουριστική. Αυτό είναι μόνο μία από τις δράσεις μας, γιατί κατά τη διάρκεια του χρόνου υλοποιούμε εκδηλώσεις και θεάματα που στηρίζουν τον πολιτισμό, την παράδοση, προβάλλοντας κι αυτές την περιοχή μας και, κυρίως, ψυχαγωγούν τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους, δίνοντάς τους χαρά. Θεωρώ πως έχω μια μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση που θα είναι χρήσιμη στο Δήμο για τη διοργάνωση εκπαιδευτικών – αθλητικών – ψυχαγωγικών εκδηλώσεων για μας και τα παιδιά μας, αλλά και τους επισκέπτες, μιας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι σήμερα ο φυσικός υποδοχέας τέτοιων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και ο καταλληλότερος φορέας άσκησης πολιτιστικής πολιτικής.

Εκτός από αυτά, δραστηριοποιούμαι και στον εθελοντισμό και την παροχή βοήθειας σε συμπολίτες που χρειάζονται στήριξη, αλλά δε θα ήθελα να πω κάτι περισσότερο γι’ αυτό, γιατί ο εθελοντισμός δεν είναι για να διαφημίζεται.

-Το μήνυμά σας προς τους ψηφοφόρους που δεν έχετε καταφέρει ακόμη να συναντήσετε από κοντά ποιο είναι;
Ζητώ από τον κόσμο να αναλογιστεί ότι τα τέσσερα πολύ δύσκολα χρόνια της θητείας που ολοκληρώνεται ο δήμαρχός μας, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατάφερε να αυξήσει κι άλλο τη φήμη της Καλαμάτας, ως μιας πόλης όμορφης, οργανωμένης και με σημαντικές εκδηλώσεις, γι’ αυτό και δικαιούται τη δεύτερη θητεία.

Σε ό,τι αφορά τη δική μου υποψηφιότητα, καλώ τις συνδημότισσες και τους συνδημότες να με εμπιστευτούν και να μου δώσουν την ευκαιρία να εργαστώ για εκείνους με τον τρόπο που με διακρίνει, με πάθος, αφοσίωση, αγάπη, νέες ιδέες, συμπερίληψη και σεβασμό προς όλους. Πιστεύω ακράδαντα στη ρήση ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο» και γι’ αυτό σας καλώ όλες και όλους να δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε το Δήμο Καλαμάτας μας ακόμη πιο όμορφο.