Μεσσηνία: Οι ψήφοι στις επαναληπτικές εκλογές -Χαμένος ο Πτωχός, κερδισμένος ο Τατούλης

Μεσσηνία: Οι ψήφοι στις επαναληπτικές εκλογές -Χαμένος ο Πτωχός, κερδισμένος ο Τατούλης

Τι έγινε στους Δήμους

Μπορεί την Κυριακή οι επαναληπτικές εκλογές να ολοκληρώθηκαν με τον Δημήτρη Πτωχό να εκλέγεται νέος περιφερειάρχης με 52,77% έναντι του Πέτρου Τατούλη που έλαβε ποσοστό 47,23%, αλλά για τους λάτρεις των ψήφων μεταφέρουμε τι έλαβαν οι δύο μονομάχοι τη δεύτερη Κυριακή στη Μεσσηνία.

Με βάση τα ανεπίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, ο Δημήτρης Πτωχός έχασε ψήφους, ενώ ο Πέτρος Τατούλης κέρδισε!

Ειδικότερα, τη δεύτερη Κυριακή ο νέος περιφερειάρχης έλαβε 32.478 ψήφους από 42.573 της πρώτης Κυριακής. Από την άλλη, ο Πέτρος Τατούλης έλαβε στις 15 Οκτωβρίου 22.211 ψήφους, ενώ την πρώτη Κυριακή είχε λάβει 21.533.

Να σημειωθεί, δε, ότι την πρώτη Κυριακή η αποχή έφτασε το 49,22%, ενώ τη δεύτερη το 69,49%, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα ότι οι ψηφοφόροι της Μεσσηνίας για διάφορους λόγους γύρισαν την πλάτη στην εκλογή νέου περιφερειάρχη.

Δήμος Δυτικής Μάνης
Στους δύο Δήμους που πραγματοποιήθηκαν επαναληπτικές εκλογές τώρα, προφανώς και οι δύο νικητές αύξησαν τις ψήφους τους.

Ειδικότερα, στο Δήμο Δυτικής Μάνης ο Γιώργος Χιουρέας έλαβε τη δεύτερη Κυριακή 2.113 ψήφους έναντι 1.446 της πρώτης Κυριακής, ενώ ο έτερος διεκδικητής Παναγιώτης Μπασάκος 1.672 έναντι 1.088 ψήφων.

Και εκεί αρκετοί ήταν οι ψηφοφόροι που δεν μπήκαν στη διαδικασία να ψηφίσουν ξανά, αφού την πρώτη Κυριακή η αποχή ήταν 47,35%, ενώ τη δεύτερη αυξήθηκε στο 58,3%.

Δήμος Πύλου- Νέστορος
Στο Δήμο Πύλου- Νέστορος ο Παναγιώτης Καρβέλας την πρώτη Κυριακή έλαβε 5.498 ψήφους, ενώ τη δεύτερη 6.237. Ο δε Δημήτρης Καφαντάρης κατάφερε να αυξήσει τις ψήφους του τη δεύτερη Κυριακή, αριθμός όμως που δεν αρκούσε για να κερδίσει ξανά τα ηνία του Δήμου. Ειδικότερα, τη δεύτερη Κυριακή έλαβε 5.113 ψήφους, ενώ την πρώτη είχε λάβει 5068.

Στο συγκεκριμένο Δήμο η αποχή την πρώτη Κυριακή ήταν 52,71%, ενώ τη δεύτερη 58,51%.

Όπως και να έχει, οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 πέρασαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, με τους νικητές και τους ηττημένους να προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στα νέα όργανα διοίκησης.

Το αν, για πόσο και πώς θα συμμετέχουν, ειδικά οι ηττημένοι, είναι κάτι που ακόμα είναι νωρίς να φανεί, και θα το δείξει η πορεία.
Π.Μπ.