Μετανάστες διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα

Μετανάστες διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα

Τα ξημερώματα της Κυριακής 36 μετανάστες μεταφέρθηκαν στις αποθήκες του λιμανιού της Καλαμάτας έπειτα από τη διάσωσή τους.

Τα άτομα αυτά, ταξίδευαν με ιστιοφόρο, το οποίο έμεινε ακυβέρνητο κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο, περισυνελέχθησαν από παραπλέον φορτηγό που τους μετέφερε στο αγκυροβόλιο της Καλαμάτας και με λάντζα έφτασαν στη στεριά.

Πλέον βρίσκονται στις αποθήκες όπου θα παραμείνουν μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Φώτο αρχείου


Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη Ι/Φ σκάφους (α.λ.σ.) σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Ακρωτηρίου Ταίναρου.

Άμεσα στην περιοχή δεσμεύτηκε ένα (01) παραπλέον Φ/Γ πλοίο, ενώ έσπευσε και ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ..
Το Φ/Γ πλοίο σημαίας Ιταλίας, εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος και προέβη στην περισυλλογή συνολικά τριάντα έξι (36) αλλοδαπών (19 άνδρες, 04 γυναίκες, 09 ανήλικα αγόρια και 04 ανήλικα κορίτσια), παρουσία του Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο του λιμένα Καλαμάτας και αποβιβάστηκαν στον λιμένα με την Ε/Γ-Λάντζα “ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ” Ν.Κ. 301, συνοδεία του Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όλοι καλά στην υγεία τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.