Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας: Επιτυχίες στον ιστιοπλοϊκό αγώνα «Γεώργιος Α. Καρέλιας»

Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας: Επιτυχίες στον ιστιοπλοϊκό αγώνα «Γεώργιος Α. Καρέλιας»

Ολοκληρώθηκε για 37η χρονιά ο διασυλλογικός αγώνας ιστιοπλοΐας αφιερωμένος εις μνήμη «Γεωργίου Α. Καρέλια» για σκάφη τύπου Optimist και ILCA 4 από τον ΝΑΣΚ Αίολο. Το Σάββατο 30/9 δεν πραγματοποιήθηκαν κούρσες λόγω άπνοιας. Την Κυριακή 1/10 ο καιρός ήταν σύμμαχος ώστε να πραγματοποιηθούν 4 ιστιοδρομίες, για κάθε κατηγορία.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ» είχε συμμετοχή με 7 αθλητές και αθλήτριες στα Optimist και 7 αθλητές/τριες στην κατηγορία ILCA 4, με τους υπεύθυνους του τμήματος να κάνουν τον απολογισμό της ομάδας τους:

Οι περισσότεροι αθλητές στη κατηγορία των optimist ήταν αρχάριοι με λίγο χρόνο εκπαίδευσης. Παρ’ όλα αυτά τα πήγαν εξαιρετικά και έδειξαν ότι στο μέλλον θα έχουν πολύ μεγάλη εξέλιξη. Με τις οδηγίες του προπονητή Νίκου Κομπότη οι αθλητές έπιασαν καλή απόδοση με αρκετές διακρίσεις. Στα αγόρια στα Optimist στη κατηγορία junior κατέλαβε την 4η θέση ο Δημήτριος Κακαλίκας. Στην κατηγορία ILCA4 στη γενική κατάταξη την 1η θέση κατέλαβε η αθλήτριά μας Μαρισέλ Ξάνθη και τη 3η θέση η αθλήτριά μας Χρυσάνθη-Νικολέττα Καραμπάτσου.

Επίσης έλαβαν μέρος στα Optimist οι: Κουγιούφας Ορφέας, Κουγιούφα Ροδάνθη, Δερμάτης Κοσμάς, Νικόπουλος Αναστάσιος, Παπαδόπουλος Γεώργιος και Σιδερέας Χρήστος, και στην κατηγορία ILCA 4 οι: Σιαφάκας Αριστοτέλης, Παπαγιαννοπούλου Νίκη, Παπαγιαννοπούλου Κατερίνα, Νικόπουλος Νικόλαος και Κανελλόπουλος Ευστάθιος.

Στον αγώνα επίσης ήταν πολύ σημαντική η στήριξή του στα παιδιά, του αθλητή μας Αλέξανδρου Χόχωλη. Ο Αλέξανδρος επανήλθε στο Τμήμα Ιστιοπλοΐας μετά από απουσία πολλών ετών και σε άριστη συνεργασία με τον προπονητή μας Νικόλαο Κομπότη θα βοηθήσει πολύ τους αθλητές μας για τις νέες επιτυχίες του Συλλόγου μας.

Ο Αλέξανδρος Χόχωλης με τα χρώματα του Ομίλου μας είχε κατακτήσει το 2008 την 5 η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και την 7 η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στη κατηγορία ILCA4.

Ο Έφορος Ιστιοπλοΐας κος Γιώργος Σπυρόπουλος είναι πολύ χαρούμενος που παλιοί αθλητές του συλλόγου όπως είναι οι Κομπότης Νικόλαος, Χόχωλης Αλέξανδρος και άλλοι επιστρέφουν και συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και στην μεταλαμπάδευση των γνώσεων τους στους νέους αθλητές.