«Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας»: Μουσική βραδιά «Μουσικοί συνειρμοί για βιολί και πιάνο» και εκπαιδευτικό σεμινάριο

«Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας»: Μουσική βραδιά «Μουσικοί συνειρμοί για βιολί  και πιάνο» και εκπαιδευτικό σεμινάριο

Μουσική βραδιά από τους «Φίλους της Μουσικής Καλαμάτας», με τίτλο «Μουσικοί συνειρμοί για βιολί και πιάνο», από τους διακεκριμένους μουσικούς, Δημήτρη Σέμση, βιολί και Δήμητρα Μαντζουράτου, πιάνο, θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο, 14 Οκτωβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Δημοτικό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία μουσική διαδρομή από τους “παλιούς” χορούς του Σνίτκε στους “ζωντανούς” χορούς του δικού μας Σκαλκώτα. Ακολουθούν οι μικροί βιεννέζικοι χοροί “μαρς” και “πόλκα” των Κράισλερ και Σνίτκε, ενώ στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν τα “φανταστικά” κομμάτια του Σούμαν και η ιδιαίτερα περιγραφική σονατίνα του Ντβόρζακ.

Προπώληση των εισιτηρίων θα γίνεται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας αύριο Τετάρτη 11, Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Οκτωβρίου.

Γενική είσοδος: 15 ευρώ.

Μια μέρα μετά, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στις 11.00 το πρωί, στο Δημοτικό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας, ο κ. Σέμσης και η κα Μαντζουράτου θα πραγματοποιήσουν το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Ένα παραμύθι και η φόρμα σονάτα, πώς χτίζεται ένα μουσικό έργο», το οποίο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους που αγαπούν τη μουσική.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: sfmk1993@gmail.com έως την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου.