Π. Τατούλης: «Η “Νέα Πελοπόννησος” θα είναι παρούσα στις ευρωεκλογές»

Π. Τατούλης: «Η “Νέα Πελοπόννησος”  θα είναι παρούσα στις ευρωεκλογές»

Θα γίνουν με νέο σύστημα, ανά Περιφέρεια

Τον πολιτικό δρόμο για τις ευρωεκλογές ανοίγει στη «Νέα Πελοπόννησο» ο Πέτρος Τατούλης, δύο μέρες μετά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η εν λόγω πρόθεση είχε διαφανεί κατά την αρχική του δήλωση την Κυριακή, μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος, όμως χθες έγινε περισσότερο ξεκάθαρη.

Η αλλαγή του νόμου για την εκλογή ευρωβουλευτών βάζει τα θεμέλια για να αλλάξει άρδην το πολιτικό σκηνικό, αφού με την κατάτμηση της επικράτειας σε Περιφέρειες και τη διατήρηση του σταυρού, αναδεικνύονται τα τοπικά χαρακτηριστικά.

Δήλωση Π. Τατούλη

Με ανάρτηση χθες στην επίσημη σελίδα του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Τατούλης, αφού  ευχαριστούσε από καρδιάς τους χιλιάδες συμπολίτες τους που εμπιστεύτηκαν το πρόγραμμά του, ανέφερε: «Οι εκλογές απέδειξαν ότι η “Νέα Πελοπόννησος” είναι ο πιο ισχυρός, αυτόνομος, πολιτικός πόλος και θα είναι παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις των ευρωεκλογών».

Και στην πρώτη του δήλωση ο κ. Τατούλης, είχε τονίσει ότι η «Νέα Πελοπόννησος» έπεισε τους Πελοποννήσιους πολίτες «για την ικανότητα και τη δυνατότητα να παρεμβαίνει σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα», προσθέτοντας: «Αυτό νομίζω ότι είναι και η μεγάλη κληρονομιά και το πολιτικό συμβόλαιο που έχουμε κάνει με τους Πελοποννήσιους συμπολίτες μας».

Ακολούθως, αναφερόμενος στις ανατροπές που υπήρξαν σε Περιφέρειας και Δήμους κατά το δεύτερο γύρο των εκλογών, τόνισε: «Αυτό δείχνει ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα πολιτικό μέτωπο. Η “Νέα Πελοπόννησος” παραμένει ζωντανή, παραμένει σταθερή και κάνει έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να βρεθεί ένας κοινός στόχος, όπως έγινε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου  να αντιμετωπίσουμε αυτό τον κίνδυνο για τον τόπο. Η “Νέα Πελοπόννησος” συμμετέχει ενεργά σε αυτές τις πολιτικές πρωτοβουλίες, θα συμμετέχει ουσιαστικά και θα είναι με τις δυνάμεις που θα αμφισβητήσουν ευθέως στην πρώτη επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, στις ευρωεκλογές, αυτό που θεωρούμε απαράδεκτο ως πολιτική εξέλιξη».

Σε 7 Περιφέρειες

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να θεσμοθετηθεί και επίσημα το νέο σύστημα για την εκλογή των εκπροσώπων της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο, μέσω της υπερψήφισης των σχετικών αλλαγών από το Κοινοβούλιο. Πέντε μήνες αργότερα θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές του 2024, που για πρώτη φορά θα θυμίζουν εθνικές κάλπες, δεδομένου ότι οι υποψήφιοι των κομμάτων θα κατανεμηθούν, προκειμένου να δώσουν τη μάχη του σταυρού, σε ξεχωριστές εκλογικές Περιφέρειες και όχι μέσω μιας ενιαίας λίστας, σε μια ενιαία επικράτεια, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Όπως έχουν αποκαλύψει τα «Παραπολιτικά», ο διαχωρισμός των Περιφερειών θα γίνει με βάση τη δομή των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και έτσι ο αριθμός τους θα φτάσει, τελικώς, τις επτά (είχε εξεταστεί και το σενάριο να οριστούν πέντε).

Της Βίκυς Βετουλάκη