Πάνω από 160 κιλά χασίς κατέσχεσαν οι αστυνομικοί στην Αρκαδία

Πάνω από 160 κιλά χασίς  κατέσχεσαν οι αστυνομικοί στην Αρκαδία

Πάνω από 160 κιλά χασίς κατάσχεσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Τρίπολης εξαρθρώνοντας εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών. Συνολικά συνελήφθησαν έξι άτομα και υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση τα προσδοκώμενα κέρδη θα έφταναν τα 600.000 ευρώ. 

Συλλήψεις
Οι πολύμηνες έρευνες οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης στην εξάρθρωση της οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης σε περιοχές της Αρκαδίας και της Αττικής.

Την Κυριακή συνελήφθησαν τέσσερις Αλβανοί, ηλικίας από 39 έως 45 ετών, οι οποίοι διέμεναν στην Αθήνα και δύο Έλληνες, ανδρόγυνο, ηλικίας 62 και 64 ετών.

Όπως προέκυψε, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2023 και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές της Αρκαδίας και της Αττικής.

Η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ  ηγετικό μέλος ήταν ο 45χρονος Αλβανός που συνελήφθη.

Οι ποσότητες κάνναβης που κατασχέθηκαν προέρχονταν από φυτεία κάνναβης σε τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας, την οποία καλλιεργούσαν οι δράστες από κοινού.

Με ταξί
Μετά την παραλαβή των ποσοτήτων, για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών στους τόπους απόκρυψης ή στα σπίτια τους, οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν μισθωμένα οχήματα και ταξί για να αποτρέψουν τυχόν παρακολούθηση ή επιτήρηση σε βάρος τους.  Για να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία έτερων προσώπων ή αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών.

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 101.458,2 γραμμαρίων

-Φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 67.646 γραμμαρίων

-Τέσσερα οχήματα

-Τρεις ζυγαριές ακριβείας

-Οκτώ κινητά τηλέφωνα

-Το ποσό των 15.385 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών

-Ένα περίστροφο, τρία φυσίγγια

-Μία γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος

-Πλήθος από εξοπλισμό αποξήρανσης, θερμάστρα υγραερίου, δύο υπνόσακοι, εργαλεία κατάλληλα για την καλλιέργεια και συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών.