Παραιτήθηκε ο Α. Κούγιας από την υπεράσπιση της Ρ. Πισπιρίγκου

Παραιτήθηκε ο Α. Κούγιας από την υπεράσπιση της Ρ. Πισπιρίγκου

Με διορισμένους συνηγόρους υπεράσπισης θα συνεχιστεί η διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που βρίσκεται στο “παρά 1” για την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, για την ανθρωποκτονία κατά της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, μετά την αποχώρηση του Αλέξη Κούγια που δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από την υπεράσπιση.

Η κατηγορουμένη θα έχει στο πλευρό της πλέον διορισμένους από το δικαστήριο συνηγόρους καθώς ο κ. Κούγιας δήλωσε πρόθεση παραίτησης από την υπεράσπιση όταν έλαβε αρνητική απάντηση σε αιτήματα που έθεσε.

Ο συνήγορος αρχικά ζήτησε διακοπή της δίκης ώστε να ενημερώσει τον Δικηγορικό Σύλλογο ότι θα παραιτηθεί από την υπεράσπιση της 35χρονης και εν συνεχεία όταν το δικαστήριο απέρριψε και το αίτημα του για διακοπή , ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι αποχωρεί .

Η διαδικασία σήμερα ξεκίνησε με αιτήματα που υπέβαλε η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Η ομόφωνη άρνηση του δικαστηρίου σε αυτά, έφερε αίτημα του συνηγόρου για διακοπή της δίκης για μία εβδομάδα. Η κλιμάκωση της αντίδρασης της υπεράσπισης ήρθε όταν το δικαστήριο αρνήθηκε να διακόψει την δίκη.

«Ως υποβλήθηκε το αίτημα περί διακοπής της δίκης απορρίπτεται ομόφωνα καθώς δε συντρέχει κανένας λόγος ανωτέρας βίας» είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Αλέξης Κούγιας: Εγώ αποχωρώ. Και η συνεργάτιδα μου.

Πρόεδρος: Που πάτε κύριε συνήγορε; Ένα σεβασμό στο δικαστήριο!

Αλέξης Κούγιας: Σέβομαι, σέβομαι. 

Πρόεδρος: Έχετε παραιτηθεί; 

Αλέξης Κούγιας: Την Πέμπτη θα πω. 

Πρόεδρος: Για Τετάρτη έχουμε διακόψει, εσείς την Πέμπτη θα πείτε;

Αλπέξης Κούγιας: Ωραία παραιτούμαι και επιφυλάσσομαι! Παραιτούμαστε όλοι οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Επιφυλασσόμεθα την Πέμπτη να ανακοινώσουμε την απόφαση μας αν θα επανέλθουμε

Η κατηγορουμένη ανεβαίνοντας στο βήμα δήλωσε πως “αποδέχομαι την παραίτηση ζήτω να μου διοριστεί συνήγορος”.

Μετά από αυτήν εξέλιξη το δικαστήριο διέκοψε για να της διοριστεί νέος συνήγορος. 

Με την έναρξη της διαδικασίας το ΜΟΔ απέρριψε ομόφωνα αιτήματα που υπέβαλε σήμερα ο κ. Κούγιας σχετικά με την εξέταση μαρτύρων καθώς και την ανάκληση αποφάσεων που έχει λάβει ήδη το ΜΟΔ σε ζητήματα που είχαν τεθεί από την κατηγορουμένη.

Όταν το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι απορρίπτει ομόφωνα τα αιτήματα του κ. Κούγια , ο συνήγορος ζήτησε να διακόψει για μία εβδομάδα την δίκη ώστε να ενημερώσει τον ΔΣΑ ότι θα αποχωρήσει από την υπεράσπιση της 35χρονης .

“Μετά τις ομόφωνες απορρίψεις όλων των αιτημάτων μου έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από την υπεράσπιση. Πρόκειται για μια εμβληματική δίκη και τέτοια προσβολή στα δικαιώματα της κατηγορούμενης δεν έχω ξαναδεί. Ο τρόπος που απορρίφθηκαν ενώ δαπανήθηκε χρόνος ακόμα και για καφετζούδες… στερείτε από την κατηγορούμενη τα δικαιώματα της. Θέλω να εκτεθεί το δικαστήριο. Δε μπορεί να μείνει η κατηγορούμενη χωρίς δικηγόρο. Θέλω να ενημερώσω των πρόεδρο του ΔΣΑ , γιατί δεν έχω αφήσει ποτέ δίκη και να έχει χρόνο η κατηγορούμενη να βρει δικηγόρο πριν της διορίσετε εσείς. Αν δε βρει θα δούμε τι θα γίνει, αλλά θέλω να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ” είπε ο κ. Αλέξης Κούγιας. 

Στην τοποθέτηση του συνηγόρου απάντησε η Εισαγγελέας Έδρας η οποία ζήτησε από το κ. Κούγια να καταθέσει άμεσα στο δικαστήριο την βούληση του να συνεχίσει ή να μην συνεχίσει να υπερασπίζεται την Ρούλα Πισπιρίγκου ώστε ακολούθως να αποφασίσει για τις περεταίρω ενέργειες του το Δικαστήριο. Η εισαγγελική λειτουργό απέρριψε τις θέσεις που εξέφρασε ο κ. Κούγιας λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Σήμερα ο συνήγορος ρώτησε πόσες συνεδριάσεις έχουμε κάνει. Έχουμε κάνει 70 συνεδριάσεις σε 7,5 μήνες. Έχουν εξεταστεί 60 μάρτυρες, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Εξετάζαμε μάρτυρες 2 και 3 ημέρες. Οι μαρτυρικές καταθέσεις είναι τεράστιες. Όταν έρχεται ο κ. συνήγορος και λέει ότι είναι συνοπτική διαδικασία πέφτει σε αντιφάσεις”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ