Παράταση για τα έργα στο Κορώνη – Βασιλίτσι

Παράταση για τα έργα στο Κορώνη – Βασιλίτσι

Συνεχίζονται οι εργασίες στο δρόμο Κορώνη – Βασιλίτσι για την αποκατάσταση των υποδομών και τη βελτίωση της ασφάλειάς του, καθώς πλέον με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου εγκρίθηκε και τρίτη παράταση.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και εκτελείται από τον ανάδοχο εργολάβο Ευστάθιο Τζικάκη.

Εργασίες βελτίωσης
Το έργο περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης και βελτίωσης της 13ης επαρχιακής οδού από τη διασταύρωση της Κορώνης έως τη Φοινικούντα  και συγκεκριμένα εργασίες κατασκευής επενδεδυμένων τάφρων και ερεισμάτων, εργασίες ανανέωσης του ασφαλτοτάπητα, καθώς και εργασίες σήμανσης. 

Μέχρι σήμερα έχουν εκτελεστεί εργασίες διαμόρφωσης ερείσματος σε μήκος 150 μ. στην περιοχή της Κορώνης, ανανέωση ασφαλτοτάπητα με αντιολισθηρή στρώση σε μήκος 2,5 χλμ. περίπου και ανανέωση ασφαλτοτάπητα σε μήκος 1 χλμ. περίπου στο τμήμα Κορώνη – Βασιλίτσι, καθώς και εργασίες σήμανσης, όπως διαγράμμιση οδοστρώματος και τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων. Συνολικά, έχει εκτελεστεί το 73% του έργου. 

Παράταση
Η έναρξη των εργασιών καθυστέρησε λόγω μη κατάλληλων καιρικών συνθηκών και ακολούθως λόγω της αυξημένης κίνησης κατά την τουριστική περίοδο. Αυτή την περίοδο δε, εξελίσσονται ομαλά.

Ωστόσο, για την ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών απαιτείται παράταση της προθεσμίας περαίωσης. Επίσης, είναι υπό σύνταξη ο 1ος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών, καθώς διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται τόσο νέες εργασίες για την άρτια εκτέλεση όσο και τροποποίηση των ποσοτήτων των συμβατικών εργασιών λόγω των πραγματικών συνθηκών του έργου.

Ο δε ανάδοχος με αίτησή του ζήτησε να του δοθεί παράταση έως τέλος του χρόνου. Ωστόσο, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να δοθεί παράταση έως τέλος Νοεμβρίου.

Της Βίκυς Βετουλάκη